Slovenija
55 ogledov

Vročina ne moti

portorož morje
1/9
Suzana Kos
Točno opoldne smo se sprehodili po osrednji portoroški plaži. Na njej smo srečali mlado in staro, tudi matere z majhnimi otroki.

"Devet let sem že reševalec. V bistvu se mi je zgodilo že vse, razen poroda, pa še temu sem bil blizu," smeje pravi reševalec Dušan Zelinčevič.

Posebnih navodil v teh dneh nima, opaža pa, da se ljudje premalo zavarujejo pred močnimi sončnimi žarki.

"Dolgo ležijo, potem pa gredo v vodo in jih prime krč. To se pogosto dogaja predvsem starejšim. Pri otrocih pa je treba biti previden, če ne znajo plavati, pa saj bi morali imeti vsi rokavčke in tisti do sedmega leta biti v spremstvu odraslih," opozarja.

"Dela je kar veliko, zlasti ob koncu tedna. Imeli smo okoli 1.500 gostov na plaži, komplet dveh ležalnikov in senčnika stane 17 evrov," pa nam je povedala Aleksandra Devič.

Morje ima danes v Portorožu 25 stopinj. "Super je, z avtobusom sva prišli za en dan iz Ljubljane, zvečer greva domov," pa sta povedali Ljubljančanki Zala in Tjaša, ki sta prišli v Portorož še z dvema prijateljicama.

Prav tako za en dan, sicer z avtom, so se pripeljali štirje fantje iz Dravelj Aco, Mare, Matevž in Nejc. "Šolo, srednjo poklicno Bežigrad, smo končali, zdaj uživamo. Pred soncem se zaščitimo s kremo, saj smo se namazali," so bili dobro razpoloženi.

Za portoroško plažo med tednom skrbi 12 dijakov in študentov, konec tedna pa jih na njej dela 20.

Sretan Stanišič, vodja portoroške osrednje javne plaže, je z obiskom zadovoljen. "Opažam, da je letos ob tem času precej več ljudi kot običajno. Pa tudi ob koncu tedna smo imeli zelo dober obisk, z izposojo smo namreč iztržili toliko kot na višku kopalne sezone, pa se je ta dejansko šele začela," pravi. Vstop na portoroško plažo, ki jo upravlja javno podjetje Okolje Piran, je sicer brezplačen.

Komentarjev 1
  • Stolp 19:46 19.junij 2012.

    Aaaa da so slovenske plaže že zastonj, ja italijanske(Lignano, Bibione in vse dol do Benetk) so ble že pred 10-15 leti) ko so pri nas še colali.No in med tem ko so pri nas prišli k pameti so ...prikaži več italijani že spet korak pred nami. Ležalnik in sončnik sta - zastonj. Enostavno so tam postavljeni, prideš in se uležeš. Pa še pred nesramnimi slovenčki maš mir.Pri nas pa 17 EUR!!! Slovenske ovčke kar hodite na striženje.