Slovenija
2 ogledov

Vročina se bo še stopnjevala

vročina Anže Petkovšek
V ponedeljek bo kakšno stopinjo manj, nato pa se bo vročina vse do konca tedna stopnjevala.

vročina | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Verjeli ali ne, danes je nekoliko manj vroče, kot je bilo včeraj. Temperature v Sloveniji, razen v visokogorju, presegajo 35 stopinj Celzija, vendar se danes živo srebro ni dvignilo na 38 stopinj Celzija, kolikor so včeraj termometri pokazali v Krškem in Črnomlju. Do večera bodo še lahko nastale posamezne nevihte. Ponoči bo deloma jasno, ponekod bo občasno nekaj več oblačnosti, do jutra se bo precej zjasnilo.

Jutri bo topleje kot danes


Zato pa bo še bolj vroče jutri, na Arsu spet napovedujejo temperature do 38 stopinj Celzija. Tudi v ponedeljek bo večinoma sončno, a nekoliko manj vroče. Predvsem na severu države bodo nastale posamezne nevihte.

Bo v četrtek padel rekord?

vročina | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Od torka se bodo temperature le še dvigale, v sredo in četrtek naj bi se živo srebrona jugovzhodu Slovenije približalo številki 40, oziroma rekordu iz avgusta 2013.

Rekordnim temperaturam se bliža tudi temperatura morja, ki se vrti okoli 30 stopinj celzija. 

"Ohladitve do konca naslednjega tedna ne bo. Kot kaže zdaj pa bo prihodnji konec tedna nekoliko znosnejše, o tem, ali bo tudi deževalo pa je še prezgodaj govoriti," pravijo na Arsu. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.