Slovenija
29 ogledov

Vrst za nova vplačila še ni

Slovenija 08.12.13, Eurojackpot, mednarodna loterija, loto, zadetek, denar, foto EPA
Igre na srečo. Dobitnik jackpota bo moral na svoje milijone čakati še en teden.

Srečnik, ki je z listkom za 2,2 evra zadel nekaj več kot 21 milijonov evrov, bo moral na prevzem denarja še počakati: "V skladu s pravili igre Eurojackpot dobitnik nagrado lahko prevzame sedmi delovni dan od objave poročila o žrebanju," pojasnjujejo pri Loteriji Slovenije. Za prevzem dobitka ima sicer 90 dni od datuma žrebanja.

Najvišji dobitek v zgodovini prirejanja iger na srečo v Sloveniji pa za zdaj še ni privabil večjega števila ljudi, ki bi želeli vplačati listke: "Kakšnih posebnosti pri vplačilih za zdaj še ne opažamo," so sporočili z Loterije Slovenije.

Občine se že veselijo

Del rekordnega dobitka bo dobila tudi ena izmed občin, saj bo Loterija Slovenije občini, v kateri ima dobitnik stalno prebivališče, nakazala 15 odstotkov dobitka od iger na srečo. Peter Verlič, župan Grosupljega, kjer je bil listek vplačan, se je denarja že veselil, a dodal, da ne bodo ljubosumni, če je prejemnik iz katere druge občine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.