Slovenija
16 ogledov

Vrste čakajo na maj

Takšna gneča je nastala pred vhodoma A in B pred nogometno tekmo med Slovenijo i Žurnal24 main
Stožice. Gneča na stadionu, ker so vstopnice pregledovali ročno. Elektronski sistem bo deloval maja.

Ljubljana. Uroš Ogrin, eden od direktorjev Grepa, in Roman Jakič, direktor Zavoda Tivoli, ki upravlja objekte v centru Stožice, zatrjujeta, da bo elektronski sistem za preverjanje vstopnic začel delovati maja. Čez mesec in pol bo namreč Grep po opravljenem pregledu objekte tudi dokončno predal zavodu.

Pred nogometno tekmo med Slovenijo in Italijo, ko so vstopnice pregledovali ročno, je pred vhodoma A in B nastala gneča, kar je povzročilo veliko nezadovoljstva. Nekateri so celo preskakovali ograjo, da bi prišli na stadion.

Težave zaradi navijačev

Jakič ob tem dodaja, da so vstopne enote na stadionu že postavljene, vendar imajo težave s programsko opremo. “Nogometna zveza Slovenije tega sistema ni mogla uporabljati, ker še ne omogoča nadzora. Čitalec lahko prebere črtno kodo, vendar mora imeti tudi programsko opremo, ki ugotovi, ali je vstopnica prava,” pojasnjuje Jakič.

Direktor zavoda sicer meni, da tudi to ne bi preprečilo gneče: “Nastala je, ker vsi pridejo zadnjo minuto. Če bi šli na katerikoli drug vhod, ne bi imeli težav, ta vhod pa je problematičen, ker je za navijače in so tudi pregledi temeljitejši.

Goran Vojnović
, ki je bil na tekmi, pa pravi: “Sploh me ne zanima, v čem je bil problem, ker je bilo tako vsakič, ko je bil stadion vsaj približno poln. Če na stadion v Stožicah ni mogoče brez problemov spraviti 16 tisoč ljudi, potem naj ga podrejo in naredijo drugega. Bil sem že na stadionu, ki sprejme več kot sto tisoč ljudi, pa ni bilo nobenih težav pri vstopanju. Tudi v stožiško dvorano, ki sprejme le tri tisoč ljudi manj, ni bil nikdar problem vstopiti. In dokler bodo vsi ljubitelji nogometa v Stožicah obravnavani kot huligani, mene tam ne bo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Še veliko dela za Grep
Sicer pa mora Grep do maja, ko se izteče devetmesečno poskusno obratovanje, dokončati tudi zunanjo ureditev in nadstreške športne dvorane, pravijo na ministrstvu za okolje in prostor (MOP), ki je izdalo začasno uporabno dovoljenje. Med drugim mora preveriti ustreznost postavitve usmerjevalnih tabel, dokončati strelovod, predložiti meritve mikroklime in osvetljenosti prostorov ter vgraditi naprave za mehanski dvig jeklenih stopnic do zgornjih podestov dvorane in stadiona.

Pred koncem poskusnega obratovanja mora investitor še zahtevati zaključni tehnični pregled ter predložiti dokazila o odpravi pomanjkljivosti in poročila o izvedenih prvih meritvah, pravijo na MOP. Ogrin sicer vnovičnega pregleda ne pričakuje, ker meni, da je bil ta že uspešno opravljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.