Slovenija
7 ogledov

Vrste zaradi preverjanja vstopnic?

Vhod v Stožice Saša Despot
Do ponedeljka na MOL zbirajo ponudbe za vzpostavitev sistema elektronske kontrole vstopnic v Stožicah. Če ga ne bo, jih bodo na EP verjetno preverjali ročno.

V ponedeljek ob 10. uri se izteče rok, do katerega na Mestni občini Ljubljana (MOL) zbirajo ponudbe za "vzpostavitev delovanja kontrole pristopa v dvorani in na stadionu Stožice." Gre že za tretjo enako oziroma podobno javno naročilo v zadnjih dveh mesecih.

V prvem poskusu občina ni dobila nobene ponudbe, v drugem pa ponudbo podjetja SkidataAG. "Pogodbe nismo podpisali, ker je bila ponudba neprimerna in nesprejemljiva," so povedali v mestni službi za javna naročila, podrobnosti pa niso razkrili. SkidataAG je želel s tem poslom zaslužiti 197 tisoč evrov (brez DDV). Kljub tem dogodkom na MOL ostajajo optimisti: "Potrudili se bomo, da bo sistem deloval do začetka evropskega prvenstva (EP) v košarki."

Na stadionu vrste zaradi ročnega preverjanja

Če MOL izvajalca ne bo našla, bi to lahko podaljšalo polnjenje dvorane med EP, za koliko časa, pa na občini niso odgovorili. Prvenstvo na slovenskih tleh je namreč prvo, kjer vstopnice prodajajo za vsako posamezno tekmo in ne za cel dan, kot je bilo na dosedanjih velikih tekmovanjih. To pomeni, da bodo morali Stožice prazniti in polniti trikrat na dan. Izkušnje z nogometnega stadiona v Stožicah, ko igra slovenska reprezentanca, pa kažejo, da ročno preverjanje vstopnic dostikrat ni dovolj hitro, zato mnogi pred stadionom ostanejo tudi, ko se tekme že začnejo.

Delovanje sistema elektronskega odčitavanja vstopnic v Stožicah bi sicer moral zagotoviti že Grep v okviru javno-zasebnega partnerstva. Tega ni storil, MOL pa, kot kaže, tega od njega v vsem tem času tudi ni zahtevala. Grep je sicer dobavil in namestil ustrezne aparate, ki jih je kupil pri Skidati.

Le tri tedne za vzpostavitev sistema

V tretjem javnem naročilu so na MOL precej omilili razpisne pogoje, saj od ponudnikov ne zahtevajo več, da so tak sistem vzpostavili v dveh dvoranah in in na dveh stadionih z najmanj 12 tisoč oziroma 15 tisoč sedeži, ampak v eni dvorani in na enem stadionu. Prav tako ne zahtevajo več triletnega vzdrževanja in trimesečnega testiranja na vsaj petih večjih dogodkih. Morebitni izbrani ponudnik pa bo moral delovanje sistema zagotoviti v manj kot treh tednih in v tem času usposobiti tudi šest uslužbencev.

Komentarjev 1
  • zic 09:22 04.avgust 2013.

    tak je red, najprej zbiranje ponudb, potem šele odločitev...ker se pa še do tazadnega ni vedelo ali prvenstvo bo!?