Slovenija
8 ogledov

Vrtcev bo manj, muzej le eden

Aleksandra Berberih Slana Nino Verdnik
Racionalizacija. Župan je že ob obisku Janeza Jan še v Mariboru povedal, da če varčuje vlada, more tudi občina. Konkretnih številk prihranka pa še ni.

“Za zdaj o združevanju obeh muzejev še nisem bila seznanjena. Vem le to, kar sem prebrala v medijih,” je za Žurnal pojasnila Aleksandra Berberih Slana, direktorica Muzeja narodne osvoboditve Maribor.

Opozicija: Kje so načrti?

Kot je nedavno razkril mariborski župan Franc Kangler, namerava do konca leta združiti oba mariborska muzeja pod eno streho. “Poleg muzejev bomo združili vrtce. Ne potrebujemo jih osem; vsi so lahko združeni v dva, in sicer v vrtec na levem in vrtec ne desnem bregu Drave,” je za Žurnal pojasnil Kangler. Dodal je, da otroci in starši tako ne bodo nič prikrajšani, saj bodo spremembe zgolj operativne. To pomeni dva ravnatelja namesto osmih, enotno računovodstvo in še nekatera druga administracija. Tudi ta sprememba naj bi občino doletela do konca leta. Nekateri mestni svetniki pa še pred prejetjem konkretnih predlogov na mizo opozarjajo, da je to zelo občutljiva tema. “Za takšne stvari moraš imeti konkretne načrte, izračune, koliko se privarčuje in kakšne prednosti to prinese za udeležence. Dvomim, da to na občini že imajo,” je za Žurnal dejal Gregor Jager, opozicijski mestni svetnik.

Milica Simonič Steiner, direktorica mestne uprave, pa je na zadnji seji mestnega sveta dodala, da razmišljajo tudi o združitvi nekaterih šol. Že nekaj časa je znano, da ima župan v načrtu ustanovitev holdinga javnih podjetij, v katerem bi bili združeni Marprom, Snaga, Energetika Maribor in Mariborski vodovod, vendar točne časovnice, kdaj naj bi se zgodila konkretna združitev, še nimajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.