Slovenija
18 ogledov

Vrtci na drugem tiru

Vrtci v MOL so skupaj zavrnili 1.961 otrok – od 431 otrok imata oba starša vsaj Žurnal24 main
Centri za socialno delo: Izdaja odločb za znižano plačilo vrtcev niso prioriteta.

Center za socialno delo (CSD) Ljubljana Vič - Rudnik vloge za znižano plačilo vrtca rešuje v manjšem odstotku, pravi direktor Štefan Lepoša in pojasnjuje, da sta glavna razloga težave z informacijskim sistemom in prioritetno reševanje preživetvenih stisk vlagateljev. Dodaja, da imajo težave tudi z velikim številom vlog in posledično zdravstvenimi težavami zaposlenih, "da ne omenim milo rečeno nestrpnosti uporabnikov".

Zaradi teh težav in zato, ker so CSD šele letos od občin prevzeli obravnavanje vlog za subvencioniranje plačil vrtcev od občin, veliko staršev pomoč išče pri zadnjih. Na Mestni občini Ljubljana (MOL) so v zadnjem tednu ali dveh prejeli več kot sto klicev. Starše, ki se ne strinjajo z dohodkovnim razredom, v katerega jih je uvrstil CSD, in bi se radi pritožili, preusmerijo na centre, ker občine nimajo več možnosti vpogleda v vloge. Po besedah Lepoše so na CSD do zdaj prejeli sedem pritožb staršev, ki jih bodo odstopili v reševanje drugostopenjskemu organu – ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve. Na občini dodajajo, da morajo CSD staršem v MOL, ki plačujejo stanovanjski kredit in ki so uvrščeni do vključno 6. dohodkovnega razreda, znižati plačilo vrtca za en dohodkovni razred.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.