Slovenija
26 ogledov

Vrtci preverjajo starše

V vrtcu Najdihojca so septembra lani odprli štiri nove oddelke, vseh novih v Lju Žurnal24 main
Vpis. Koliko otrok bo ostalo brez vrtcev, bo znano v drugi polovici maja.

V javne vrtce Mestne občine Ljubljana (MOL) bi se za šolsko leto 2010/2011 želelo vpisati skupno 4.810 otrok, od tega 3.999 iz MOL in 811 iz drugih občin, so sporočili iz oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL. Ker so starši poslali za tisoč otrok preveč prijav, komisije iz vrtcev preverjajo podatke staršev o stalnem prebivališču in trajanju stalnega prebivanja v MOL.   

Tudi zasebni vrtci

14 novih oddelkov
Stiska. V Mestni občini Ljubljana načrtujejo, da bodo odprli nove oddelke:
– junija dva oddelka v lesenem prizidku Vrtca Jarše, enota Kekec;
– septembra pet oddelkov Vrtca Ciciban, enota Žabice;
– oktobra dva oddelka v prizidku Vrtca Črnuče;
– leta 2011 tri oddelke Vrtca Šentvid na Kosijevi ulici 1.

Po novih pravilih morajo starši imeti stalno prebivališče v Ljubljani vsaj od 31. decembra 2008. Preverjanje podatkov naj bi končali v drugi polovici maja, en mesec pozneje pa bodo starši lahko podpisali pogodbe. Če prve informacije držijo, pravi župan MOL Zoran Janković, so starši vpisali vsakega otroka, ki se je rodil v zadnjem letu v Ljubljani, kar pa je po njegovem mnenju nemogoče.
Ne glede na ugotovitve preverjanja prijavljenega bivališča bo prostih mest za otroke prvega starostnega obdobja zagotovo premalo, zato v MOL že načrtujejo, da bodo do naslednjega leta odprli 14 novih oddelkov. Če to ne bo dovolj, bodo preverili razpoložljiv prostor v osnovnih šolah. Zadnji izhod pa bo vnovičen razpis koncesij za zasebne vrtce.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.