Slovenija
19 ogledov

Vrtci za vse – Ljubljančane

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Vpis. Tisti, ki izpolnjujejo vse pogoje, bodo septembra dobili vrtec, pravi župan.
Otroci staršev, ki v MOL živijo od 1. januarja lani, bodo septembra dobili vrtec, obljublja Janković.

Ljubljana. Vsi otroci, ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana (MOL) in katerih starši imajo stalno prebivališče v MOL neprekinjeno od 1. januarja 2010, bodo jeseni dobili prostor v vrtcih, napoveduje ljubljanski župan Zoran Janković.

Enega bo pazil župan
To pomeni, da bo septembra vrtec začelo obiskovati skoraj tri tisoč otrok prvega starostnega obdobja. Po županovih besedah so starši vpisali 2.944 otrok, starih do treh let, razpoložljivih mest je 2.047, s prerazporeditvami pa bodo zagotovili 2.943 mest. “Eno manjka, tega otroka bom jaz pazil,” je v šali dejal župan.

Starši so sicer v vrtce za naslednje šolsko leto vpisali 5.041 otrok, od tega 4.345 otrok, starih do treh let, in 696 starejših otrok. Med vpisanimi otroki do treh let jih je 2.937 iz MOL, 1.130 iz drugih občin in 278 tujcev, med starejšimi pa 373 iz MOL, 268 iz drugih občin in 55 tujcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.