Slovenija
59 ogledov

Vrtec pred odprtjem

Prizidek bo zapolnil oddelek, ki je trenutno na ljudski univerzi. Pet otrok je n Žurnal24 main
Iz ponedeljkove gorenjske izdaje tiskanega Žurnala: Vrtec v Križah. Nova modularna enota je skoraj nared. Odprtje po novem letu.

Tržič. V Križah se končuje gradnja modularnega prizidka k tamkajšnji enoti vrtca. Tehnični pregled bo še pred božičnimi prazniki. “Upamo, da bo odprtje takoj po novem letu. Mi bomo imeli vse pripravljeno, dela tečejo po načrtu,” je dejala ravnateljica Vrtca Tržič Nataša Durjava.

Stroški.
Prizidek.
Štiristo tisoč evrov je Občino Tržič stal modularni prizidek ob vrtcu v Križah. Vrtce Tržič obiskuje 500 otrok, enoto v Križah 120.

Rešitev stiske
Z modularno enoto bodo rešili prostorsko stisko, zaradi katere je ena skupina otrok trenutno na ljudski univerzi. Prostora bo sicer za dve skupini, drugo naj bi napolnili do februarja. Durjava poudarja, da bodo lahko v Križah prvič sprejeli tudi otroke od prvega do tretjega leta, kar bo organizacijo varstva olajšalo tudi staršem.

Spremenili mnenje
Sicer pa je ravnateljica nad modularnim objektom navdušena in vesela, da je tudi občina pri nabavi opreme upoštevala vse predloge. Tržiški župan Borut Sajovic ugotavlja, da njeno mnenje vse bolj delijo tudi starši otrok, ki so bili na začetku do investicije zadržani. Pomembno se mu zdi, da občina s tem izpolnjuje obljubo, obžaluje le, da vrtca ne bodo mogli odpreti ob občinskem prazniku. “Nerazumno je, da je birokratski del vzel več časa kot sama gradnja,” pravi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.