Slovenija
27 ogledov

Vrtec se jim podira na glavo

Vrtec v Strunjanu Suzana Kos
Razpoke. Statiki ugotovili, da je stavba italijanske šole in vrtca nevarna.

"Ne morete noter. Ravnateljice ni, je na bolniški," so nas odpravili pred italijanskim vrtcem La Coccinella v Sečovljah, ko smo si hoteli ogledati poškodbe. V petek so starši namreč dobili obvestilo, da se zaradi nevarnosti s prihodnjim ponedeljkom selijo v nadomestne prostore. Učence iz šole Diego e Vincenzo de Castro, ki deluje v isti stavbi, pa so včeraj že preselili v Lucijo.

"Na vrat na nos"

Vrtec v Strunjanu | Avtor: Suzana Kos Suzana Kos
"Zanimivo je, da so kar naenkrat ugotovili, da je stavba nevarna. Del ometa je namreč izpod strehe odpadel že spomladi, a še poleti so lakirali parket, nedavno so obnovili stranišča, zamenjali okna ... Zdaj pa je treba na vrat na nos poiskati nadomestne prostore," je komentiral predstavnik staršev, ki ni želel biti imenovan.

Na piranski občini so pojasnili, da so v prostorih vrtca opazili razpoke, statična presoja objekta – njene rezultate so dobili pred dnevi – pa da je pokazala, da je nevaren. Sanacija od temeljev naprej bo stala 440 tisoč evrov.

Gasilci jih nočejo

Z občine so bližnje sečoveljske gasilce prosili, naj jim odstopijo svoj večnamenski prostor, v katerem bi lahko po oceni ravnateljice vrtca začasno uredili varstvo za 19 malčkov. Toda gasilci so jih zavrnili, češ da ga potrebujejo sami. "Poleg tega ne bom prevzel odgovornosti, če bi se kakšnemu otroku, ko bi mi hiteli na intervencijo, kaj zgodilo," je razložil Boris Trbižan, vodja gasilcev.

Nezadovoljni z lokacijo

Starši z izbrano nadomestno lokacijo v Portorožu niso zadovoljni, splošna ocena pa je, da na občini ni prave volje, da bi prostore za varstvo uredili kje bližje.

Komentarjev 1