Slovenija
34 ogledov

Vrtec Zarja: nadzori niso pokazali nepravilnosti

Vrtec Kamnik Saša Despot
Vrtec Zarja: starši vrtcu zaupajo in na to smo ponosni.

Vrtec Zarja je v odzivu na zadnje obtožbe s strani staršev poudarja, da so za prihodnje leto zapolnili prav vsa mesta, v obdobju od afere z odpuščanjem vzgojiteljice in pomočnice pa da niso zabeležili nobenega izpisa iz vrtca. "Vse to vendarle kaže, da starši vrtcu Zarja zaupajo in na to smo ponosni," so zapisali.

Vodstvo vrtca je zavrnilo očitke iz pisma staršev. Prejeli so tožbo ene od vzgojiteljic, ki je podala odpoved in si zdaj želi službo nazaj. Inšpekcijski nadzor je pokazal, da  v postopku odpovedi delovnega razmerja ni bilo nepravilnosti ali neskladnosti z določili delovnopravne zakonodaje, so zapisali v vrtcu. 

Nobene pritožbe glede mobinga

Kriminalistična preiskava  glede strokovnega izvajanja vzgojnega dela obeh vzgojiteljic še vedno poteka. Ostali nadzori pa niso pokazali večjih nepravilnosti: "Inšpektorat RS za šolstvo in šport po preučitvi vseh dejstev in okoliščin ugotovil, da je vodstvo vrtca Zarja po seznanitvi z ravnanji obeh strokovnih delavk izvajalo vse aktivnosti za varovanje pravic otrok skladno s šolsko zakonodajo."

Vrtec doslej tudi ni prejel nobene pritožbe s strani zaposlenih, tudi ne pritožbe, vezane na domnevni mobing. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.