Slovenija
22 ogledov

Vrtičkarji ven, tretjič!

Žurnal24 main
Mestni inšpektorat je vrtičkarje na Brinju in v Stožicah, na območju, kjer naj bi stal nov stadion, pozval, da v 14 dneh odstranijo svoje objekte in naprave.

Mestni inšpektorat je vrtičkarje na Brinju in v Stožicah, na območju, kjer naj bi stal nov stadion, pozval, da s površin v mestni lasti v 14 dneh odstranijo svoje objekte in naprave. Če tega ne bodo storili, bodo uvedli postopek za njihovo odstranitev, kar pomeni, da bo za odstranitev objektov poskrbela mestna občina, stroške pa zaračunala njihovim lastnikom. V pozivu vrtičkarjem v Stožicah so inšpektorji zapisali, da so vrtički na območju, ki je predviden za gradnjo stadiona.

Mestna občina je v katastrski občini Stožice lastnica petih parcel, v katastrski občini Brinje pa osmih parcel, na katerih so si meščani uredili vrtičke.

Ljubljanski župan Zoran Janković je sicer v torek pojasnil, da se bo odstranjevanje vrtičkov, ki se je lansko leto začelo na ljubljanskih Žalah in v Črnučah, nadaljevalo tudi letos.
Odstranitev vrtičkov z zemljišč v lasti MOL vodi mestna inšpekcija, za odstranitev vrtičkov z zasebnih in državnih zemljišč pa skrbi republiška inšpekcija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.