Slovenija
34 ogledov

"Vrtički kazijo sosesko"

Vrtički v Tržiču Iztok Golob
Tržič. Kritike na račun videza vrtičkov in popustljive občinske politike.

Vrtički v Bistrici pri Tržiču med stanovanjskimi bloki in ljubeljsko cesto kazijo podobo soseske, meni bralec Žurnala24.

Spomnil je na članek pred tremi leti in obljube tamkajšnje občinske uprave, da bo razmere uredila s tipizacijo vrtičkov. Občina se brani, da zadeve ureja, a da je do tipizacije še daleč.

"Vsak po svoje"

"Vsak lastnik vrtiček tipizira po svoje. Rastejo objekti, podobni ciganskemu naselju. Nesnage je vse več," je naštel bralec in dodal, da je prebivalcem nerazumno, da občina kot lastnica ne ukrepa. Vprašal se je tudi o smislu velikih čistilnih akcij, "če smetišč, ki so vsem na očeh, odgovorni nočejo opaziti". Direktor tržiške občinske uprave Drago Zadnikar se z navedbo občana ne strinja.

Parcele brez ograj

"Ocenjujemo, da gre za pretirano subjektivno oceno posameznika," je dejal, sicer pa opozoril, da so prav letos z najemniki vrtičkov podpisali pogodbe, s čimer so jih zavezali, da parcel ne bodo ograjevali ali jih opremljali z objekti in drugim materialom.

Zadnikar pričakuje, da se bodo najemniki dogovora držali. Glede tipizacije vrtičkov je Zadnikar priznal, da trenutno usmerjajo energijo v ureditev stanja.

Najemnikov ne želijo obremenjevati z dodatnimi stroški ureditve vrtov, je pojasnil, zato jim bodo poskušali zagotoviti odvoz nepotrebnih odpadkov. "Po možnosti jim bomo napeljali tudi vodo," je dejal, "kdaj bomo uspešno zaključili to poglavje, pa je zelo težko napovedati."

Komentarjev 3
  • Jamče 17:04 10.april 2012.

    No, stanje je dejansko takšno, da se otroci igrajo na okoliških parkiriščih, se tam učijo vozit kolesa, rolajo, igrajo z lopatkami na makadamskem parkirišču, medtem ko peščica prebivalcev "uživa" na poceni vrtičkih.

  • širhakl 13:11 30.marec 2012.

    No,tole o avtomobilskih izpušnih plinih je pa bosa.Ti vrtički so tako blizu ceste,da so pridelki zelo "zadimljeni".Osebno nebi zaužil ene solate oz. česarkoli iz teh vrtičkov.

  • Sabina Fridrih 15:05 27.marec 2012.

    To,da vrtički kazijo okolje lahko rečejo samo tisti ki imajo prevelike dohodke,takim je treba vzet ne pa tistim, ki obdelujejo vrtičke saj to počnejo za preživetje in boljši zrak.Nasprotnikom pa napelat vstanovanja pline iz avtoceste.