Slovenija
65029 ogledov

Starše bo danes presenetilo izredno nakazilo

Otroci in covid Epa
Vlada se je v začetku januarja odločila, da bo staršem za vsakega otroka izplačala 50 evrov izrednega solidarnostnega dodatka. Čas za oddajo vloge se izteka.

Solidarnostni dodatek prejme eden od staršev oz. rejnik otroka do starosti 18 let s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji, ki tudi dejansko živi v Sloveniji. Staršem, ki prejemajo otroški dodatek, vloge ni treba oddajati. Ministrstvo za delo bo namreč do 31. januarja po uradni dolžnosti vsem staršem, ki prejemajo otroški dodatek in za rejnike otrok, starih do 18 let, izplačalo 50 evrov. Ker je 31. januar nedelja, bo morala država nakazilo izvesti danes. 

Starši, ki niso upravičenci do otroškega dodatka, morajo oddati vlogo do nedelje, 31. januarja. Vloga je dostopna na spletni strani eUprave.

Prav tako danes bo izplačan izredni dodatek za velike družine. Družine s tremi otroki dobijo sto evrov, družine s štirimi otroki ali več pa dvesto evrov. Redni letni dodatek bo kot običajno izplačan aprila. 

Danes bo izplačan tudi dodatek za študente v višini 150 evrov, za katerega je bilo treba oddati vlogo. 

Prav tako danes bo izplačan poračun dodatka za nego otroka za oktober, november in december. Upravičenci za vse tri mesece bodo prejeli 300 evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • ibrahim 15:08 29.januar 2021.

    To je LAŽ, to je v javnost prišlo zaradi tega ker je tanja fajon prekoračila denarno vsoto EU,zdaj se JJ pere na tak način češ družinam bo nakazan denar kar pa to drži samo za ožje sorodstvo JJ in Fajonke!!!

  • zlatko2 08:16 29.januar 2021.

    Prav je tako,da vsaj otroci,naši vnuki tudi imajo nekaj od tega.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:07 28.januar 2021.

    To da kar vsak otrok do 18ega leta lahko dobi 50 Eur je bull shit. Tisti premožnejši si rit s 50akom obriše, marsikomu pa olajša preživetje čez mesec.