Slovenija
15 ogledov

"Vsaj enkrat zastonj"

1/3
Žurnal24 main
Športni vikend. Brezplačne dejavnosti izkoristilo manj ljudi kot prejšnja leta. Krivo tudi vreme.

Maribor. “Dobro je, da se v Mariboru vsaj enkrat kaj dogaja in za to ni treba plačati,” je bila brezplačne vožnje s pohorsko vzpenjačo vesela Zdenka, ki je svojega vnuka v soboto peljala na Pohorje. Številni Mariborčani so konec tedna namreč preživeli nadvse dejavno, saj sta Urad za šport Mestne občine Maribor (MOM) in Športna zveza Maribor pripravila že 21. prireditev Športni vikend. Vsako leto se je udeleži okoli 50 tisoč ljudi, letos pa je organizatorjem v soboto popoldne ponagajalo vreme. Kljub temu so bili še vedno zelo dobro obiskani organizirani pohodi na Pohorje in cenejši panoramski poleti na športnem letališču Skoke.

Kopalcev manj
Lani je bila večja gneča, smo pa letos jahali konje na hipodromu v Kamnici,” je povedala mamica Mateja. Dodala je, da so se nameravali kopati na Mariborskem otoku, a ko so ugotovili, da srednji bazen s toboganom še prenavljajo, so se pri vhodu obrnili. “Vreme ni pravo, obiskovalcev bo zagotovo več prihodnje dni,” sta v soboto na kopališču Mariborski otok napovedala reševalca, ki sta budno spremljala le nekaj deset kopalcev. Sicer so na Pohorju pripravili tudi predstavitev lokostrelstva, na čolnarni pa veslanja. “Tako se vsako leto spomnimo, kaj vse imamo na voljo vsak dan,” je povzela pohodnica Vesna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.