Slovenija
194 ogledov

Vsak 150. vojak bo dobil novo pištolo

Pištola Beretta M92FS Slovenska vojska
Ministrstvo za obrambo za vojsko, ki ima več kot sedem tisoč pripadnikov, kupuje 50 pištol.

Ministrstvo za obrambo je objavilo javno naročilo za 50 pištol s tokom. Glede na to, da ima Slovenska vojska več kot sedem tisoč pripadnikov, se nam je zdelo naročilo zanimivo majhno. "Ministrstvo kupuje 50 pištol kalibra 9 mm za potrebe Slovenske vojske. S tem nakupom bodo nadomeščene iztrošene pištole," je vse, kar so nam pojasnili na ministrstvu za obrambo. 

Na spletni strani Slovenske vojske je sicer pojasnjeno, da je 9 milimetrska pištola (v uporabi je zdaj Beretta M92FS) "osnovno osebno obrambno orožje častnikov, podčastnikov in vojakov specialistov". 

Koliko je vojakov specialistov, s spletne strani ni mogoče ugotoviti, častnikov in podčastnikov pa je več kot tri tisoč, kar pomeni, da bo novo pištolo (če je ne bo dobil noben vojak specialist) dobil vsak 60. častnik ali podčastnik. 

Merki morajo biti osvetljeni

Pištole morajo biti oštevilčene in ne težje od 875 gramov, merki na pištoli pa morajo biti osvetljeni. Garancija za pištole mora biti najmanj 12 mesecev, za tok pa kar pet let. Življenjska doba za pištolo mora biti najmanj 20.000 izstreljenih nabojev. 

Ponudbe zbirajo do 20. februarja, kriterij za izbiro pa bo najnižja cena. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • Žurnalček 18:36 25.januar 2017.

    Ja so takšni , ki so služili v JNA in so taki , ki so bili tudi v 4 letni vojni , kjer se pa v obeh slučajih ni uporabljala slovenska terminologija .

  • kapibara 14:22 25.januar 2017.

    A ne gredo naši v Ukrajino , Ruse mirit .-) pa majo to za posodobitev..

  • OneCent 13:59 25.januar 2017.

    Obrambno!***em ti odbranu.