Slovenija
27 ogledov

"Vsak bi moral imeti svojega"

"S takšno kulturo in mišljenjem bi moral v Mariboru vsak imeti svojega redarja." Žurnal24 main
Kaos. Med festivalom parkirali tudi v pešconi. Dovolilnice le za kratek čas.

Maribor. “Da se nekdo postavi kar sredi Gosposke ulice z avtomobilom in ga tam pusti več ur – kaj takega pa še ne. Redarjev pa od nikoder,” nas je v uredništvo poklicala bralka in nam posredovala tudi fotografijo.

Nasprotja. Na redarstvu izpostavljajo primer vsaj petih ljudi, ki vsak dan kršijo predpise, a kazni nikoli ne poravnajo. "Davčna služba jim nima česa vzeti, ker uradno nimajo prihodkov. Vozijo pa se z velikimi džipi in ogromnimi limuzinami," pravi Železnjak.

Tudi na Rotovški trg
Kot smo izvedeli v mestni redarski službi, se je ta dogodek pripetil v času Festivala Stare trte. “Res je, da so bili avti parkirani sredi pešcone nekaj časa, vendar so naši redarji preverili in ugotovili, da so imeli dovolilnice ter da zaradi dogodka niso mogli izvoziti iz pešcone,” je za Žurnal24 pojasnil Danijel Železnjak, vodja mariborske redarske službe.

Dodal je, da je bil v času omenjenega festivala zaparkiran tudi Rotovški trg, saj je komunalna direkcija organizatorjem za ta namen izdala več dovolilnic.

Konstantnih je vsaj pet
Prvi mož redarjev opozarja, da kljub novemu parkirnemu režimu njegovi zaposleni nimajo nič manj dela. “S takšno kulturo in mišljenjem, ki veljata v Mariboru, bi vsak meščan moral imeti svojega redarja,” pojasnjuje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.