Slovenija
65 ogledov

Vsak dan 20 novih

Franc Smerdu in analitik Jože Giodani pravita, da lahko število brezposelnih že Žurnal24 main
Brezposelnost. 
Na ZZZS že opazili umirjanje, zadnje dni pa skokovito povečanje.

Novo mesto. “Še do pred nekaj dnevi smo imeli trend zmanjševanja brezposelnosti, zdaj pa ta zadnje dni narašča, saj opažam po 20 novih brezposelnih na dan,” pove Franc Smerdu, direktor novomeške območne službe Zavoda za zaposlovanje Slovenije (ZZZS).

Čeprav izstopajočih dogodkov vsaj v prvem delu letošnjega leta ni bilo in da je, kot pojasnjuje Smerdu, trend povečevanja brezposelnosti v še obvladljivih mejah, pa številke zadnjih dni nakazujejo, da se bo lahko število brezposelnih v naslednjem kvartalu hitro in bistveno spremenilo oziroma poskočilo.

14 odstotkov več delavcev brez poklica je na Dolenjskem in v Beli krajini kot drugod po Sloveniji.

 

V Beli krajini oživitev

Podatki za Belo krajino kažejo rahlo oživljanje trga zaposlovanja. “Zaposlitvene zgodbe se dogajajo, čeprav na listo po drugi strani prihajajo novi brezposelni. A v primerjavi z dvema, tremi kvartali prej zaposlitvena dinamika narašča, zato upamo, da je to lastovka, ki nakazuje, da bo Bela krajina kljub črnim napovedim na nekaterih območjih na drugi strani le ponudila več zaposlitvenih možnosti,” pravi Smerdu.

Zaposlitveni sejem
Na četrtem zaposlitvenem sejmu po vrsti, ki bo ta četrtek med 10. in 18. uro v Kulturnem centru Janeza Trdine, bo sicer, kot pove Matjaž Verbič z območne službe, manj tistih, ki ponujajo delo in zaposlitev, ter več tistih, ki ponujajo različna znanja in storitve, s katerimi bi lahko brezposelni bili zaposljivi.

Poleg stojnic, na katerih bo 25 ponudnikov, v Mali dvorani pripravljajo predavanja med drugim o načrtovanju poklicne kariere, možnostih zaposlovanja invalidov, e-svetovanju in možnostih zaposlovanja v državah EU.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.