Slovenija
37 ogledov

"Vsak dan pričakujem inšpektorje"

Marjeta Pleteršek si želi samo, da bi v času vedno večje brezposelnosti lahko re Žurnal24 main
Obup. Zaradi sporov s sosedi se ne reši inšpektorjev, čeprav meni, da ima dokumentacijo urejeno.

Vsak dan trepetam pred inšpektorji, čeprav imam urejene vse papirje,” opisuje Marjeta Pleteršek iz starejše hiše v Dobrovcah. Ob njej sta z možem pred leti postavila leseno stavbo, zgradila prizidek in uredila gnojno jamo, zdaj pa zgradb ne moreta uporabljati, saj jima to prepovedujejo inšpektorji. “Za gnojno jamo imam gradbeno dovoljenje,” pravi Pleterškova. To nam potrdijo tudi na okoljskem inšpektoratu, a dodajo, da je jama zgrajena v nasprotju z dovoljenjem. Opozorijo, da imata zakonca nelegalno zgrajen prizidek h gospodarskemu poslopju. “To ni res, odgovarja Pleterškova in iz mape potegne tri leta staro dokumentacijo, s katero dokazuje plačan komunalni prispevek in druge dajatve.

Zaplete se pri zapuščini
Problem je, ker po 20 letih še nimava urejene zapuščine, saj se postopki na sodišču vlečejo zaradi svakinjinih pritožb,” pravi sogovornica. A hiša je bila zgrajena pred letom 1976, zato zanjo gradbenega dovoljenja sploh ne potrebuje, kar pravijo tudi na upravni enoti v Mariboru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.