Slovenija
38 ogledov

Vsak dan si pribori menjanje pleničk

Glasovanje o zaupnici vladi Boruta Pahorja. Anže Petkovšek
Prvak SDS Janez Janša je dejal, da je imela Slovenija pred začetkom recesije možnost, da ne pride v tako krizo kot na primer Poljska. V intervjuju je beseda nanesla tudi na menjavanje pleničk.

Janša je izrazil prepričanje, da bo nova vladna garnitura, ki ne bo oblikovana pred začetkom naslednjega leta, potrebovala tri leta, da se bodo razmere normalizirane. "Brez dodatnih vplivov iz tujine," je Janša dejal v pogovoru za tretji program nacionalne televizije.

Prvak SDS je tudi menil, da potrebujemo 60+, če si želimo hitrejšega okrevanja, saj bodo nekateri ukrepi zahtevali dvotretjinsko večino.

Ne želi si namreč, da bi se po volitvah ponovila zgodba Pahorjeve vlade, ki je padla zaradi koalicijskih partneric.

Janša je v intervjuju dejal tudi, da bo v primeru zmage na volitvah razveljavil pogodbo z Igorjem Jurijem Pogačarjem glede prostorov Nacionalnega preiskovalnega urada. "Policija bo šla v zgradbo, ki je bila zgrajena za njih."

Na koncu pa je pogovor nanesel tudi na njegovo družinsko življenje. Na vprašanje, ali mu je menjavanje pleničk kaj tuje, je Janša dejal, da si vsak dan to pribori, tudi kadar si ne želi.

Komentarjev 2
  • mufi 18:32 22.september 2011.

    Poln kufer imam prvakov, prvih dam ..in podobnih besed

  • Avatar Zala
    Zala 22:31 21.september 2011.

    Janša: "Policija bo šla v zgradbo, ki je bila zgrajena za njih."Seveda, Imos je edini gradbinec, ki bo preživel, vsak ima svojo računico. In, če se ne bo preselil v načrtovano zgradbo, ki tudi nikoli ne bo državna, ...prikaži več bo tihi družabnik (Janša) ob ves denar. Mnoge lahko prepriča, a nismo vsi pili kravjega mleka, ko smo bili dojenčki!