Slovenija
3 ogledov

Vsak peti bo dobil novega

TZpopkultura 05.02.08 oseba sedi za racunalnikom, sodobna tehnologija, telefonij Saša Despot
Nakup računalnikov. Janković jih bo kupil 120 za slabih sto tisoč evrov.

Konec lanskega leta je bilo v mestni upravi Mestne občine Ljubljana (MOL) zaposlenih 559 javnih uslužbencev, kar pomeni, da bo zdaj vsak peti dobil nov računalnik. Občina je namreč objavila javno naročilo za nakup sto osebnih računalnikov, 20 prenosnih računalnikov in 58 LCD-zaslonov. Za to je v rebalansu letošnjega proračuna predvidenih 97 tisoč evrov. To verjetno ne bo dovolj, ocenjuje strokovnjak za informacijsko tehnologijo Gašper Sadar. Po njegovi oceni bo cena okoli 110 tisoč evrov.

Novih računalnikov ne bodo uporabljali le zaposleni v mestni upravi, ampak tudi mestni svetniki in uporabniki računalniške učilnice, so pojasnili v občinskem centru za informatiko in dodali, da v upravi uporabljajo približno 700 osebnih in prenosnih računalnikov. Zagotovili so, da vedno predlagajo le najnujnejše posodobitve: "Za nakup smo se odločili zaradi starosti in dotrajanosti dela računalniške opreme."

Oprema srednjega razreda

Sadar je ocenil, da 22-inčni LCD-monitor, ki jih želi MOL, stanejo od 120 do 200 evrov, gre pa za najnovejše monitorje srednjega razreda za poslovno rabo. Povsem drugačna zgodba je z nakupom osem 30-inčnih LCD-monitorjev. Po Sadarjevi oceni gre za najboljše monitorje, ki stanejo okoli tisoč evrov in so primerni za specifična delovna mesta. Srednji razred so tudi računalniki, ki bi jih rada MOL, njihova cena pa je okoli 800 evrov.

Komentarjev 1