Slovenija
5 ogledov

Vsak peti tujec presenečen nad draginjo

igralnica1 bobo Žurnal24 main
Statistiki so objavili portret povprečnega tujega turista pri nas; predvsem se počutijo varne, a hkrati so presenečeni nad razmeroma visokimi cenami.

Ni skrivnost, da so Italijani najpogostejši obiskovalci naših igralnic. Po podatkih statistikov v njih na dan tudi porabijo več kot drugi tujci. Tuji turisti so povprečno v igralnici porabili blizu 334 evrov na dan, Italijani pa 471 evrov.

Večina, 70 odstotkov tujih turistov, je po ugotovitvah statistikov svoje izdatke za dopustovanje pri nas ocenilan v mejah svojih pričakovanj. Kar 21 odstotkov pa jih je ugotovilo, da so cene pri nas višje, kot so pričakovali. Povprečni tuji turist je v Slovenijo prišel s partnerjem oziroma partnerico, z lastnim avtomobilom, večinoma je jedel v objektu, kjer je tudi bival. Med najpogosteje omenjanimi nezadovoljstvi so priročnost in pogostost letalskih letov v državo ter možnost sporazumevanja v maternem jeziku, negodovali so tudi nad slabim vremenom poleti ter nad slabimi možnostmi nakupa tradicionalnih izdelkov.

Statistike je med drugim zanimalo še, kaj je tisto, kar tuji gostje pri nas najbolj cenijo. Predvsem so navdušeni nad gostoljubnostjo domačega prebivalstva in pa občutkom osebne varnosti med bivanjem pri nas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.