Slovenija
45 ogledov

"Vsaka stvar lahko škodi očetu"

Člani komisije so Juretu Jankoviću zastavili okoli 40 vprašanj, odgovoril pa ni Žurnal24 main
Zaslišanje. Jure Janković molčal kot grob.

Molk. Jureta Jankovića, lastnika Electe holdinga in sina ljubljanskega župana, naj zasliši sodišče, je sklenila državnozborska komisija, ki med drugim preiskuje domnevno sporno prodajo zemljišča na Smodinovcu. Janković na zaslišanju komisije namreč ni odgovoril na nobeno vprašanje, ker “vsaka njegova izjava sproži kazensko ovadbo”, je pojasnil njegov odvetnik Aleksander Čeferin. Tako je tudi Franc Pukšič (SLS) ostal brez odgovora na vprašanje, ali je Jure sin Zorana Jankovića.

Sprejemljiv argument
“Tukaj so družinske povezave in dejansko je res, da vsaka stvar lahko škodi njegovemu očetu, zato je ta argument sprejemljiv,” je utemeljitev za molk – da bi z izjavami sebe ali svoje bližnje lahko spravil v sramoto, materialno škodo ali kazenski pregon – komentirala Alenka Jeraj, predsednica komisije. “Bojijo se, kaj bi lahko povedal, zato so ga pripravili tako, da ni povedal nič,” je pristavila. Zmago Jelinčič (SNS) pa domneva, da se bo Janković tudi na sodišču lahko branil z molkom, “a sodišče bo imelo priložnost, da poišče dokaze na drug način”.

Zaslišanje čez en teden

“Predvideno imamo tudi zaslišanje Šešokovih in Jelovčanove. Navedbe, za katere tokrat nismo dobili potrditve, bomo poskušali dokazati prek njih,” je dejala Jerajeva, a dodala, da se bodo člani komisije najprej “usedli in zmenili, kako naprej”.

Komentarjev 1
  • Veteran 20:47 13.marec 2012.

    Jure tudi ti boš prišel na vrsto, da poravnaš svoje dolgove - mamina maza.