Slovenija
0 ogledov

Vsaki mali maškari krof

Šempetrski otroški pustni sprevod bo vodil animator, na željo staršev pa bo male Žurnal24 main
Šempetrsko pustovanje. Osrednje otroško pustno rajanje na Goriškem.

“Naše pustovanje je v nekaj letih prevzelo prvo mesto na področju otroškega pustnega rajanja na goriškem koncu na obeh straneh meje,” je povedal Dejan Koglot iz KŠTM Šempeter-Vrtojba, ki je skupaj z občino glavni organizator jutrišnjega pustovanja.

Za volanom brez
Pustne maske. Policisti tudi letos opozarjajo, da lahko posamezniki pust izkoristijo za kršitev javnega reda in kazniva dejanja. Vse maškare, ki bodo sedle za volan, pa opozarjajo, naj med vožnjo snamejo masko, saj jih sicer lahko doleti 120 evrov kazni.

Na Trgu Ivana Roba, ki ga bodo za to priložnost zaprli za promet, se bo ob 14. uri začelo pustno rajanje za najmlajše. V otroškem sprevodu bo, tako kot lani, vsak udeleženec dobil krof. Ob 15.30 se bo začel še sprevod odraslih, skupinskih in posameznih mask ter vozov, ki jih bo strokovna komisija ocenila in bogato nagradila. Organizatorji pričakujejo od deset do 15 skupin, od tega tri iz sosednje Italije. Najštevilčnejša bo štela 70 do 80 članov.

Tudi v Ajdovščini
Istočasno kot v Šempetru bo pustno rajanje za otroke potekalo tudi v Ajdovščini. V soboto se bo že ob 8. uri v Drežnici začel tudi drežniški pust, na pustno nedeljo pa si velja ogledati Laufarijo v Cerknem ali pust v Morskem s Kmetijo slavnih. Obe prireditvi se bosta začeli ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.