Slovenija
27 ogledov

Vsako leto 
eno jajce več

Fritaje bo letos še nekoliko več kot lani, saj bodo poleg 30 kilogramov šparglje Žurnal24 main
Špargafest. Prireditev se bo sklenila z največjo istrsko fritajo iz špargljev.

"Število jajc, ki jih uporabimo za fritajo, določimo glede na leto. Lani smo jih imeli 2.010, letos pa bo eno več, torej jih bo 2.011. Ob tej priložnosti bomo poleg tega nabrali približno 30 kilogramov špargljev," pravi Smiljana Tomšič iz Istrske kleti Pomjan.

           2.011
jajc bo vsebovala letošnja fritaja.

Kulinarična prireditev Špargafest se bo sicer začela že v torek, 26. aprila, ko bodo v izolskem hotelu Delfin odprli razstavo Užitna in zdravilna zelišča v Istri; organizira jo društvo za vzgojo, varstvo in promocijo zelišč Planta iz Šmarij.

Dogajanje se bo naslednji dan preselilo na Manžan, na Domačijo Butul, kjer bo v sredo, 27. aprila, delavnica sredozemske kuhinje na temo priprave prigrizkov iz špargljev, v petek, 29. aprila, pa kuharski dvoboj. Dan prej bo v restavraciji Carnevale na Škofijah vodeni tematski kulinarični večer. Zaključek Špargafesta bo v soboto, 30. aprila, z začetkom ob 14. uri, ko bodo na ranču Tomšič pripravili tradicionalno fritajo iz špargljev, največjo 
v slovenski Istri.

Preizkusili bodo ponev
"V četrtek, 21. aprila, bomo pripravili poskusno fritajo, da preverimo, ali je ponev še primerna za pripravo takšne količine," Tomšičeva namigne tistim, ki si želijo jed pokusiti že pred koncem meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.