Slovenija
21 ogledov

"Vse bo normalno"

Banka Slovenije Reuters
Svet Banke Slovenije je obravnaval rezultate stresnih testov. Zagotavljajo, da bodo vse banke po objavi delovale normalno.

"Po objavi stresnih testov bodo banke delovale normalno. Sprejeta je tudi ustrezna pravna podlaga za dokapitalizacijo bank, država pa ima za ta namen pripravljena prosta sredstva, tako da bo dokapitalizacija lahko izvedena izredno hitro. Prav tako je na prenos slabih terjatev iz bank pripravljena tudi Družba za upravljanje terjatev bank," so sporočili po današnji seji Sveta Banke Slovenije.

Brez težav z gotovino

Že v preteklih dneh so zagotovili, da bo oskrba z gotovino nemotena.  Kdaj točno bodo znani rezultati stresnih testov, še ni dokončno znano. Pojavljajo se špekulacije, da naj bi bili rezultati pregleda kakovosti sredstev in obremenitev znani v četrtek. Bančne bilance pregledujeta družbi Oliver Wyman in Roland Berger. 

Komentarjev 6
  • mirko 09:52 11.december 2013.

    Pravzaprav ta denar (davkoplačevalski) banke že imajo v obliki državnih depozitov. edaj e bodo ti depoziti spremenili v kapital banke. Oblast bo bankam tako rekoč podarila davkoplačevalski denar. Ampak banke s tem ne bodo odpravile kredita krča saj tega denarja ...prikaži večja ni v bančnih rezervah. Ok. očitno je ta davkoplačevalki denar v obliki depozitov izgubljen, ga praktično ni več. Kaj pa slabih 5 miljard, ki jih mora naslednje leto država vrnit svojim upnikom ? Kje jih bo dobila ?! V glavnem čedalje bolj tonemo v revščino, samo se tega še ne zaveda večina državljanov. Vse to je posledica nekonkurčega gospodarstva. Zakaj je pa postalo gospodarstvo nekonkurenčno bi pa lahko napisali knjigo. Večinoma pa je kriva oblast in politika, ta in vse ostale nazaj do 91 leta.

  • ennanova 09:50 11.december 2013.

    Država kot zaničevani motor inovacijZakaj je vloga države tako pomembna? Odgovor leži v velikih negotovostih, časovnih razmikih in stroških, povezanih s …http://za-misli.si/kolumne/ales-praprotnik/1339-drzava-kot-zanicevani-motor-inovacij

  • francek 09:36 11.december 2013.

    Nič posebnega se ne bo zgodilo, samo davkoplačevalski denar bodo banke dobile in ga porabile za vračilo nepovratnih tovarišijskih kreditov. Zanimivo, kako so nekateri varčevalci zvesti takim bankam.