Slovenija
25 ogledov

Vse bonitete šefov NLB

NLB Boštjan Tacol
Uprava NLB. Lani peterica dobila 849 tisoč evrov prejemkov. Vrednost bonitet za sto tisoč evrov.

Bonitete šefov NLB | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Svež denar. NLB, ki jo vodi Božo Jašovič, začenja postopek še za drugo 250-milijonsko dokapitalizacijo letos. Predlog uprave je včeraj podprl nadzorni svet (NS). Ta zdaj podaja žogico največjima lastnikoma, državi in belgijski KBC, "da se do predloga opredelita". Če se ne dogovorita, da vplačata svež denar, bo šla NLB v javno ponudbo delnic.

Izboljšanje kapitalske ustreznosti do konca letošnjega leta od NLB z odredbo zahteva Banka Slovenije. Minister Franc Križanič pa je po seji vlade povedal, da pričakuje, da bo Evropska komisija tudi za drugo državno injekcijo v NLB dala zeleno luč.

Stresni test in pet tožb
Sicer pa je Jašovič po današnji skupščini NLB priznal, da v banki že vedo, ali je NLB uspešno prestala stresni test, a da tega ne more razkriti pred dogovorjenim datumom. Prav tako ni želel razkriti imen peterice bivših vodilnih v NLB, zoper katere tečejo postopki za vložitev odškodninske in kazenske odgovornosti.

Skupščina je postregla le z enim samim presenečenjem – predlog za nadomestnega člana NS, ki ga je predlagala KBC, ni bil sprejet. So se pa lastniki, kot je že protokol, med drugim seznanili s prejemki uprave in nadzornikov.

Od šoferja do posojil
Petčlanska uprava si je lani razdelila 849 tisoč evrov bruto. Iz "vsebine drugih pravic" pa je razvidno, da upravi pripada cela vrsta bonitet – po oceni vrednih sto tisoč evrov. Te so poleg reprezentance in službenih vozil še uporaba službenega vozila s šoferjem, možnosti najetja ugodnega kadrovskega stanovanjskega posojila ter nadstandardno zdravstveno zavarovanje in zavarovanje odškodninske odgovornosti. A v NLB ne razkrivajo, katere vse bonitete kdo ima.

Komentarjev 12
  • privat 20:13 15.september 2011.

    kmalu bojo odgovarjali za svoja početja...niti pahor jih nebo obranil...Vseeno pa se strinjam z dokapitalizacijo naše največje banke!!

  • korenina 16:37 02.julij 2011.

    kmetekNe pobit, pohabiti jih, da bodo preostanek življenja kljub denarju TRPELI. Vsaj tako kot delavci, ki kljub garanju sebi in otrokom ne morejo privoščiti človeka dostojnega življenja.

  • kmetek 11:15 01.julij 2011.

    vse pobit.