Slovenija
61 ogledov

Vse debelejše laži Simone Dimic

Borut Pahor, Jadranka Kosor, sre%C4%8Danje Kranjska Gora, Simona Dimic Žurnal24 main
Dimičeva zatrjevala, da Vegrad ni obnavljal njene razkošne hiše v Murglah. Na laž jo postavlja sama Tovšakova in uradni dokumenti.
Ampak verjetno imate informacijo, kdo vam je obnavljal hišo ...
Dimic: Vegrad nam ni prenavljal hiše.

Vegrad ni obnavljal hiše.
Dimic: Ne.
izsek iz intervjuja, ki ga je Simona Dimic pred časom dala za oddajo Pogledi Slovenije

Simona Dimic je vseskozi zatrjevala, da pri obnovi hiše v Murglah, ki jo obnavljata skupaj s partnerjem Romanom Horvatom, ni sodelovalo podjetje Vegrad. Prvi so jo na laž postavili ravno delavci tega podjetja, ki so poleg tega, da so delali tam, povedali še, da so pri delu uporabljali gradbeni material, namenjen Celovškim dvorom.

Kljub prvotnemu sprenevedanju je včeraj zvečer v oddaji Pogledi Slovenije sodelovanje med Vegradom in Dimičevo priznala tudi nekdanja prva dama tega podjetja Hilda Tovšak. Kot je dejala, je Vegrad za Dimičevo in Horvata opravil nekaj del, vendar pa za pošteno ceno. "Prepričana sem, da tukaj ni bilo nič narobe. Več vam jaz težko povem, ker pri tej zadevi nisem delala," je dejala Tovšakova.

Uradno Vegrad hiše Dimičeve ni obnavljal, vendar je možno, da bi kakšen delavec sodeloval pri njeni obnovi.
To je še pred kratkim trdila Hilda Tovšak

Papirnati dokazi
Časnik Večer pa je danes objavil še dokumente, ki nesporno dokazujejo, da je Vegrad sodeloval pri obnovi, nad projektom pa je bdel kar leva roka Tovšakove, Matej Košič.

Prvi dokument, ki ga objavlja Večer, je predračun za razkošno keramiko in parket, ki znaša nekaj več kot 106 tisoč evrov. Predračun je konec julija Vegradu izstavilo ljubljansko podjetje Sanluks. Kot investitor je naveden Roman Horvat, kar pomeni, da je Vegrad v imenu Horvata pri drugih zasebnikih kupoval blago.

Košič, odgovorni vodja projekta
Še tesnejšo povezanost dokazuje projektna dokumentacija za obnovo hiše nekdanje vodje kabineta premierja Boruta Pahorja.

Kot projektant je naveden Vegradov Projektivni biro, kot investitor Roman Horvat. Kot odgovorni vodja projekta pa je napisan Matej Košič, ki je bil eden izmed najtesnejših sodelavcev Tovšakove, še piše Večer.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.