Slovenija
42 ogledov

"Vse je bilo končano v nekaj minutah"

Triglav TZZ Triglav, Zdravstvena zavarovalnica
Po obisku zdravnika morate storitev plačati. Sklenjeno imate zavarovanje, a kakšen je postopek in kako dolgo traja, da vam zavarovalnica povrne stroške? Z aplikacijo Triglav zdravje je postopek preprost in denar hitro pri vas.

To potrjujejo pozitivne izkušnje uporabnikov aplikacije, s katero Triglav, Zdravstvena zavarovalnica svojim zavarovancem poenostavlja postopke sklepanja in urejanja zavarovanj – z nedavno posodobitvijo še učinkoviteje.

Prihranek časa in skrbi

Primož Skumavec iz Šenčurja je takoj po obisku zobozdravstvene ambulante vzel v roke svoj mobilni telefon in prek aplikacije Triglav zdravje poslal zahtevek za povračilo stroškov. »Postopek je bil kratek in jasen. Zavarovalnica se je hitro odzvala in v nekaj dneh je bil denar na mojem računu. Aplikacija je uporabna in priročna, saj imam mobilni telefon praktično vedno s seboj,« je povedal Skumavec.

Uporabil jo je tudi Rudi Potočnik iz Medvod po nadstandardni zobozdravstveni storitvi. Le-to je zobozdravniku sicer plačal, a je imel sklenjeno zavarovanje Zobje+. Zato je iz žepa vzel svoj mobilni telefon, fotografiral račun za storitev in sledil navodilom aplikacije Triglav zdravje. To je skrajšalo postopek pošiljanja zahtevka za povračilo stroškov v primerjavi s pošiljanjem po pošti in mu prihranilo obisk poslovalnice. 

»Vse je bilo končano v nekaj minutah in vesel sem, da mi je aplikacija prihranila pot in čas. Odziv zavarovalnice je bil hiter in v nekaj dneh sem dobil povrnjen znesek za storitev iz zavarovanja Zobje+ na svoj tekoči račun,« pohvali Rudi Potočnik eno od ključnih prednosti aplikacije. Kasneje je podobno storitev uveljavljal še enkrat in odziv je bil podoben.

Še bolj enostavna za uporabo

Glede na uporabniške izkušnje so aplikacijo pred kratkim posodobili, da je še bolj prijazna do uporabnika. 

Tisti, ki še nimate sklenjenih zavarovanj pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici, jih lahko preprosto in hitro sklenete v aplikaciji, saj se osebni podatki iz uporabniškega profila samodejno prenesejo v obrazce. Le pregledate jih, potrdite in zavarovanje je sklenjeno. Še vedno pa lahko vsa zdravstvena zavarovanja sklenete na spletni strani Triglav zdravje.

Tako zavarovancem kot tistim, ki morda to še niste, bo koristil nadgrajen iskalnik zdravstvenih partnerjev – zdravnikov, ki jih je zdaj mogoče pregledneje iskati po imenu, lokaciji in po specialnosti. Izbranega zdravnika lahko kar s klikom na prikazano telefonsko številko pokličete po telefonu oziroma stopite v stik z njim po elektronski pošti. 

Mobilno aplikacijo si lahko za pametne telefone z operacijskim sistemom Android brezplačno naložite na spletišču Google Play, za pametne telefone z operacijskim sistemom iOS pa v spletni trgovini App Store.