Slovenija
24 ogledov

Vse je odvisno od kupca

Zoran Bošković Nino Verdnik
Terme Maribor. Prihodnost v duhu prodaje. Načrti za tri projekte.

"Vsi načrtovani projekti so odvisni od tega, ali bomo dobili strateškega lastnika ali pa bo naš lastnik finančni sklad, ki bo poskušal v čim krajšem času iz dane naložbe iztržiti čim več," je pojasnil Zoran Bošković, predsednik uprave Term Maribor.

Ob včerajšnjem uradnem odprtju prenovljenih sob in restavracije v hotelu Piramida (investicija je ocenjena na milijon evrov) se je prvi mož družbe dotaknil tudi novih načrtov: "V načrtu imamo projekt Piramida dva, obnovo Habakuka in projekt Bresternica. Vse to je ocenjeno na okoli 28 milijonov evrov."

Večinski lastnik, družba NFD Holding, ki jo vodi Stanislav Valant, terme prodaja že skoraj dve leti, zato je prihodnost negotova in neznana tudi za upravo. "V šestih mesecih smo doživeli dva skrbna pregleda podjetja. Iz prvega ni bilo nič, drugega smo omogočili londonskemu skladu. Ne vem, kako daleč je zadeva, saj nimamo informacij od lastnika," je dejal Bošković. Knjigovodska vrednost družbe je ocenjena na okoli 30 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.