Slovenija
18 ogledov

Vse je šlo v en kamion

Kontejnerji Jerca Božič Kranjec
Vsi trije zabojniki pred OŠ Dragotina Ketteja so bili v petek popolnoma prazni.

Smetarji so vse tri kontejnerje za ločeno zbiranje odpadkov pred osnovno šolo (OŠ) Dragotina Ketteja izpraznili v isti kamion. Ko sem jih vprašala, zakaj to počnejo, saj odpadke vendar ločujemo, so mi odgovorili, da je taka komanda,” nam je v petek ogorčeno pripovedovala bralka.

Na mestu dogodka smo opazili, da so bili res vsi trije zabojniki – za steklo, papir in mešane odpadke – popolnoma prazni, kar ni običajno, glede na to, da naj bi jih odvažali ob različnih dnevih.

Komunala: Bila je izjema

Simon Štukelj, vodja sektorja splošne komunale na Komunali Novo mesto, nam je povedal, da je šlo v tem primeru res za praznjenje zabojnikov v en kamion, in sicer zato, ker so jih iz omenjene šole poklicali, da je nekdo v vse tri njihove zabojnike odvrgel mešane odpadke.

Tudi takšni primeri se dogajajo, a na srečo v zelo majhnem deležu. Da bi naši delavci namerno stresli ločene odpadke v en kamion, pa je nemogoče,” je zatrdil. V letošnjih prvih devetih mesecih so tako ločeno zbrali 2.900 ton odpadkov, kar je toliko kot lani vse leto.

“Vsaka frakcija ima svojo zbirno progo, tako da odpadke pobiramo ločeno tudi po dneh. Ločene predamo pooblaščenim prevzemnikom, na Cerod pa odpeljemo le mešane,” je razložil Štukelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.