Slovenija
44 ogledov

"Vse je v glavi in srcu"

Srce Sloveniji
1/7
Klemen Udovič/Srce Sloveniji
20 kilometrov plavanja, 650 kilometrov kolesarjenja, 210 kilometrov teka - esktremni podvig za otroke iz socialno ogroženih družin.

"Akcija Srce Sloveniji je akcija, s pomočjo katere se zbirajo sredstva za pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin za nakup šolskih potrebščin," je za zurnal24.si povedal Matej Markovič, ki se bo v prihodnjih dneh podal na ekstremni podvig.

"Vse je v glavi in srcu"

Vse se bo začelo z današnjim skokom v morje v Kopru. Preplaval bo okoli 20 kilometrov do portoroške plaže. Tam bo kopalke zamenjal za kolo in se odpeljal do Murske Sobote in nazaj – skupno je ta trasa dolga 650 kilometrov. Ob vrnitvi na portoroško plažo pa se bo začel še zadnji del – 210 kilometrov dolg tek na Triglav.

"Nič kaj posebnega, vse se začne in konča v glavi. Glava je tista, ki me bo vodila skozi vse te prepreke, bolečine, krize. 70 odstotkov je v glavi – in seveda v srcu," ultra triatlonec Markovič odgovarja na vprašanje, kakšne posebne priprave je imel na ta podvig, ki bo predvidoma nepretrgoma trajal 72 ur.

Markovič, ki je višji vojaški uslužbenec, je predsednik športno-humanitarnega društva Vztrajaj – never give up.  Bil je pobudnik številnih humanitarnih akcij, za katere je aprila tudi dobil nagrado in priznanje Republike Slovenije na področju prostovoljstva za leto 2013.

Preko pričakovanj

Z odzivom na akcijo, ki traja od začetka julija, zaključila pa se bo v nedeljo, so zadovoljni. V zadnjih dneh je  na akcijo opozoril še tako imenovani ice bucket challenge - prostovoljno polivanje z ledeno mrzlo vodo, čemur so pridružili številni znani slovenski obrazi, med drugim tudi Tina Maze, Jure Košir, Zlatko, Nina Pušlar, jakov Fak, Peter Prevc …

"Šli smo preko naših pričakovanj in verjamem, da bo končni izkupiček lep in bomo lahko pomagali lepemu številu družin," je prepričan Markovič.

Sami lahko prispevate tako, da na številko 1919 pošljete vsebino SRCESLOVENIJI5 in tako darujete pet evrov.

Sredstva lahko nakaže tudi v na transakcijski račun odprt izključno za Srce Sloveniji in preko humanitarnega društva Never give up – številka transakcijskega računa: SI56 020320261004063 in SWIFT: LJBASI2X. Zbrana sredstva bodo v obliki šolskih potrebščin predali zavodu Anina zvezdica, ki jih bo razdelila otrokom iz socialno ogroženih družin. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.