Slovenija
27 ogledov

"Vse je že v spisu"

Sojenje Žurnal24 main
Patria. Tožilstvo zanika, da sodišče zahteva dokaze, ki jih obramba izloča.

Ljubljanska okrajna sodnica Barbara Klajnšek, ki prvaku SDS Janezu Janši, Jožetu Zagožnu, Walterju Wolfu, Ivanu Črnkoviču in Antonu Krkoviču sodi zaradi domnevno koruptivnega nakupa vojaških oklepnikov patria, je vrhovne tožilce predvčerajšnjim pozvala, naj sodišču izročijo še določene dokaze, zapisnike, kako je preiskava tega nakupa potekala v Avstriji in na Finskem.

Tožilstvo "nič ne skriva"

Pisno zahtevo tožilstvu je sodnica v vednost posredovala tudi zagovornikom peterice, obtožene domnevno koruptivnih poslov. “Ta dopis sem prejel. Vse, kar lahko rečem, pa je, da ne vem, zakaj je sodišče na tožilstvo poslalo to zaprosilo za določene podatke,” na kratko pojasnjuje Črnkovičev zagovornik Dejan Markovič.

S sodišča sicer niso odgovorili, katere dokaze sodnica od tožilstva zahteva. Tako pa tudi ni znano, ali mora tožilstvo zdaj v spis zadeve Patria vložiti tudi kakšen dokaz, ki ga zagovorniki že od začetka sojenja septembra izpodbijajo kot nezakonito pridobljenega, kar sicer tožilstvo zanika. “Obramba terja izločitev listin, ki so že v spisu na sodišču. Vse, kar je bilo pridobljeno od finskih organov, je bilo sodišču nemudoma odstopljeno. Tožilstvo nima nobenega interesa, da bi katerokoli listino zadržalo zase in je ne bi poslalo sodišču,” zagotavljajo na tožilstvu.

Pritožba na višje

Sodnica je sicer v začetku oktobra zavrnila zahtevo zagovornikov, naj dokaze o preiskavi posla v Avstriji in na Finskem izloči. “Zdaj pa višje sodišče obravnava mojo pritožbo na to zavrnitev,” dodaja Markovič.

Komentarjev 2
  • Mirsad Miro Muharemović 09:02 04.november 2011.

    a tebe iVAN ne smije niko da dira..a najmanje tuče

  • Mirsad Miro Muharemović 09:00 04.november 2011.

    slovenska sodišča so ravno taprava za obsoditi tamale lopove in prekrškarje z cestnoprometnim prekrški,za malega človeka su ena A,tajkuni,političirari,mamini sinčki,ah brez besed