Slovenija
1 ogledov

"Vse možnosti so odprte"

Slovenija 26.09.2013 predsednica slovenske vlade Alenka Bratusek daje izjavo za Saša Despot
Predsednica vlade bo kmalu predlagala kandidata. Karl Erjavec še naprej skrivnosten.

Po koncu srečanja s premierko Alenko Bratušek prvak Desusa Karl Erjavec ni razkril imen monžnih ministrskih kandidatov. Molčal je tudi o morebitni novi razdelitvi resorjev. S pogovori je sicer zadovoljen, računa pa, da jih bodo končali prihodnji teden, saj morata s premierko opraviti še določene pogovore s kandidati.

Premierka se je z ožjim vodstvom DeSUS - poleg Erjavca je bil prisoten tudi vodja poslanske skupine Franc Jurša - na vladi pogovarjala o konkretnih imenih za ministrske kandidate. Erjavec je v izjavi novinarjem ocenil, da bodo kmalu prišli do končne rešitve.

"Vse možnosti so odprte"

A kljub številnim ugibanjem in razkritjem nekaterih potencialnih ministrskih kandidatov v medijih Erjavec ne razkriva vsebine pogovorov. Tako tudi ne tega, kateri resor bo DeSUS prevzel in ali mu bo PS vendarle prepustila vodenje urada za zamejce in Slovence po svetu.

"Vse možnosti so odprte, zelo je odvisno od nadaljnjih pogovorov," je dejal Erjavec. Ponovil je, da ima DeSUS kandidate za tri resorje, za gospodarsko ministrstvo in za ministrstvo za zdravje, pa tudi "kakšna druga varianta pride v poštev". "Gre le za to, kako zbrati najboljše kandidate za posamezna mesta," je poudaril.

Vsa imena niso znana

V javnosti se sicer pojavljajo različna imena možnih kandidatov, a Erjavec opozarja, da vsa javnosti niso znana.

Prvak DeSUS je sicer že po današnji seji izvršnega odbora DeSUS pojasnil, da je za možna kandidata PS za gospodarskega ministra, Metoda Dragonjo, in za ministrico za zdravje, Alenko Trop Skaza, izvedel iz medijev. Ponovil je, da s podporo Dragonji DeSUS nima težav, a da to ni kandidat njihove stranke in tako tudi ne more biti iz njihove kvote.

Predsednica vlade Alenka Bratušek je ob robu današnjega obiska v Slovenj Gradcu dejala, da bodo kmalu predlagali oba ministra, tako gospodarskega kot ministra za zdravje, imen pa ni razkrila. Na vprašanje glede predloga ministra za zdravje je dejala le, da "je kandidatka že znana".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.