Slovenija
4 ogledov

Vse, razen odstopa direktorja

Vukadinovič meni, da je direktor stavkovnim zahtevam popustil tudi zaradi pritis Žurnal24 main
Dom starejših. Delavcem bodo izplačali nadomestila in nadure.

“Dosegli smo vse stavkovne zahteve, razen odstopa direktorja, kar pa je bila podredna zahteva,” je bil po dveurni stavki v idrijskem domu zadovoljen Zvonko Vukadinovič, predsednik sindikata zdravstva in socialnega varstva. Delavci so namreč z direktorjem dosegli sporazum glede nadomestila za delo med prazniki, izplačevanja nadur na dela prost dan in razporeditve strežnic na mesta oskrbovalk.

Glede dodatka za delo z dementnimi, ki je bil pravzaprav glavni povod za stavko, pa se še niso dogovorili in bodo počakali, da o njem odloči nacionalna strokovna skupina. “Nismo hoteli vztrajati pri dodatku za demenco, ker bomo na državni ravni dosegli izplačilo dodatka še pri 45 drugih zavodih, ki ga tudi ne izplačujejo,” pojasnjuje Vukadinovič.

“Nisem popustil delavcem, sklenili smo dogovor,” pa pravi direktor Samo Beričič in dodaja:“Kakorkoli se čudno sliši – tudi sam sem podpiral stavkovne zahteve. Seveda ne v tretji točki, v kateri so zahtevali razrešitev direktorja. Vse druge pa ja, ker menim, da je dogovor sicer določil stvari, čeprav nekatere neposrečeno oziroma zanje ni določil pravilnega načina poplačila.”

Direktor proti stavkajočim delavcem ne bo sprožil pravnih sankcij, kot je to napovedoval sprva, obljubil pa je tudi, da bodo dobili nadomestilo osebnega dohodka za čas stavke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.