Slovenija
35 ogledov

Vse več Jeseničanov po pakete RK

Po podatkih predsednice območnega združenja Rdečega križa Jesenice Sonje Zofije Žurnal24 main
Povpraševanje po pomoči še narašča. Lani jeseniški RK razdelil za 81 tisoč evrov pomoči.
Tona in pol praška

Jeseniški Rdeči križ. Lani je med prosilce razdelil za več kot 81 tisoč evrov pomoči, pomoč v skladišču oblek in obutve pa je lani iskalo kar 2.600 ljudi, ki so jim skupno pomagali več kot desettisočkrat. Med občane so razdelili 1.122 paketov pomoči, več kot 1,6 tone pralnega praška, 24,4 tisoč litrov mleka, 7,4 tone sladkorja in 6,3 tone moke.

Povpraševanje narašča, vse več ljudi je na socialnem robu. Lani je v občinah Jesenice, Žirovnica in Kranjska Gora pomoč redno prejemalo 2.238 občanov, ocenjujemo pa, da jo zagotovo potrebuje še najmanj deset odstotkov tistih, ki so preponosni oziroma se svoje socialne stiske na nek način sramujejo,” sta na včerajšnjem občnem zboru območnega združenja Rdečega križa (RK) povedali predsednica Sonja Zofija Gubanc in članica občinskega odbora za prostovoljstvo Ivanka Zupančič.

Od skupne številke je jeseniških občanov 1.997, to je 14,8 odstotka.

Razslojevanje vse večje

Po besedah predsednice območnega odbora Rdečega križa Radovljica Anice Svetina, količina pomoči presega meje prostovoljstva. “Srečujemo se z vse večjim razslojevanjem in splošno netolerantnostjo družbe, manjka pozitiven pristop, saj prihajamo v še težje čase. Vsaka družba se ceni po tem, kakšen odnos ima do tistih ki so najmanj 
srečni.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.