Slovenija
58 ogledov

Vse več nasilja na delovnem mestu

Telefon Shutterstock
SOS telefon. Tisti, ki so žrtve nasilja na delovnem mestu, se lahko obrnejo na posebno telefonsko številko. Gre za edino tovrstno specializirano linijo pri nas.

Lani so v Društvu SOS telefon odprli novo telefonsko svetovalno linijo za vse tiste, ki imajo izkušnjo s kakršnokoli obliko nasilja na delovnem mestu. "Za vzpostavitev svetovalne linije za žrtve nasilja na delovnem mestu smo se odločili, ker smo na SOS telefon prejemali vse več klicev, ki so se nanašali prav na nasilje na delovnem mestu. Tudi rezultati raziskav kažejo, da je od 4 do 25 odstotkov zaposlenih v EU žrtev trpinčenja na delovnem mestu," pravijo.

"Težki in kompleksni primeri"

"Opazili smo, da gre za zelo težke in kompleksne primere," nam je povedala Dalida Horvat, strokovna vodja programa SOS telefon. Za zdaj gre še za pilotski projekt in opazujejo, koliko bo odziva. V preteklosti so namreč zaznali, da se ta problematika povečuje; vendar pa so od ustanovitve posebne telefonske linije tudi zaradi pomanjkanja promocije prejeli malo klicev (sedem).

Sicer pa imajo na SOS telefonu največ opravka z nasiljem v družini, sorodstvenih razmerjih in partnerskih odnosih. "Zadnja leta pa se je začelo tudi vrstniško nasilje, nasilje na delovnem mestu, nad invalidi in starejšimi. Ti problemi se zdaj odpirajo," še dodaja sogovornica. Tisti, ki so žrtve nasilja na delovnem mestu in bi se radi o tem pogovorili, se lahko obrnejo na telefonsko ševilko 031 722 333 (vsak torek med 17. in 20. uro).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.