Slovenija
19 ogledov

Vse več pomoči potrebnih

Na OZRK Novo mesto si prek osnovnošolskih krožkov in tekmovanj prizadevajo dvign Žurnal24 main
Usposabljanje. OZRK Novo mesto pripravlja brezplačen tečaj nege na domu.

Zaradi staranja prebivalstva je vse več obolelih in takih, ki potrebujejo nego na domu. Da bi domači lažje skrbeli za takšnega človeka, morajo poznati temeljne laične postopke nege bolnika ali starostnika na domu.

"Da bi prispevali k boljši kakovosti življenja starejših, bomo pripravili tečaj, ki bo trajal 18 ur in bo razdeljen na šest srečanj. Zbiramo prijave za prvo skupino tečajnikov, tečaj pa bomo organizirali v roku enega meseca in bo brezplačen," pravi Barbara Ozimek, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa (OZRK) Novo mesto. Kot izpostavlja Ozimkova, imajo na OZRK, ki pokriva območje osmih dolenjskih občin, težave pri ustanavljanju ekip prve pomoči za primere naravnih in drugih nesreč:

"Nekatere novonastale občine nimajo usposobljene niti ene ekipe prve pomoči, a jih spodbujamo, naj to uresničujejo v sodelovanju z nami. Tudi mi smo začeli ustanavljati lastne ekipe."

Lani so tako usposobili eno ekipo ter začeli usposabljati druge, pomembno pa je tudi stalno izobraževanje mladih po osnovnih šolah in spodbujanje pridobivanja znanj s tega področja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.