Slovenija
890 ogledov

Vse večje število okuženih v šmarskem domu starejših

maska, koronavirus Profimedia
V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je okuženih že več kot 10 ljudi.

Okužba z novim koronavirusom se je v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah razširila že na štiri zaposlene in sedem stanovalcev, je povedala direktorica doma Gordana Drimel.

Koronavirus Šmarje pri Jelšah Slovenija Znani rezultati testiranja zaposlene v šmarskem domu upokojencev

Do četrtka so bili okuženi trije zaposleni in šest stanovalcev. Drimelova je še povedala, da je bil v četrtek bris vzet pri treh zaposlenih in dveh stanovalcih, vsi izvidi so negativni.

Koronavirus Slovenija Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah: Ni imela znakov, test pa pozitiven

V šmarskem domu so od izbruha okužbe zaposlene dodatno angažirali za razkuževanje prostorov in vzpostavljajo dodatne izolacijske prostore. Poostreno spremljajo zdravstveno stanje stanovalcev in sproti obveščajo svojce obolelih.

Koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Uradno v Šmarju pri Jelšah okuženih 31 ljudi

Prav tako je vodstvo doma v stalnem stiku z občinskim štabom civilne zaščite, zdravstvenim domom, epidemiologom nacionalnega inštituta za javno zdravje. V domu imajo skupno 197 stanovalcev, za katere skrbi več kot 100 zaposlenih.

Spletna stran Občine Šmarje pri Jelšah Bravo! Slovenija Zakaj se mora vsa Slovenija zgledovati po občini Šmarje pri Jelšah

Iz šmarskega zdravstvenega doma so domu upokojencev iz svojih sredstev zagotovili nekaj zaščitne opreme, pomoč pa so jim ponudili tudi že nekateri drugi domovi za starostnike po Sloveniji.

starostniki Šmarje pri Jelšah Slovenija V domu upokojencev se je okužba še razširila

Po zadnjih uradnih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v Šmarju pri Jelšah z novim koronavirusom okuženih 31 ljudi. Župan Matija Čakš je sicer že pred dnevi dejal, da je primerov po njihovih ocenah bistveno več.

Komentarjev 1
  • marjeta698 13:24 20.marec 2020.

    DR RADAN VRNI SE ,LJUDJE TRPIJO