Slovenija
21 ogledov

Vsebina interpelacije zoper Lukšiča

Minister podpira predlog Društva klasikov. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
NLB je podlegla političnim pritiskom. Razpis ministrstva za šolstvo se je skušal drugim občinam prikriti. To je le nekaj očitkov iz interpelacije zoper ministra Lukšiča, ki smo jo pridobili v uredništvu.

Posojilo Grepu
Glede posojila, ki ga je Grepu odobril konzorcij bank, pa v interpelaciji piše: "Vlagatelji interpelacije ocenjujemo, da je uprava NLB, največje banke v državni lasti, podlegla političnim pritiskom ob sedanjem brezizhodnem položaju pri projektu Športnega parka Stožice."

Kako je mogoče, da je ministrstvo za šolstvo objavilo javni razpis, na katerem je denar dobil tudi projekt Stožice, če so "z dopisom z dne 9. 6. 2010 vse župane občin v Republiki Sloveniji obvestili, da v državnem proračunu za leto 2010 ni sredstev za izpeljavo sofinanciranja na razpisu izbranih projektov, da je sofinanciranje preneseno v leto 2011 in tako v letu 2010 ne morejo izvesti razpisa", se v interpelaciji sprašujejo poslanci SDS in SNS. Od kod preobrat, ki je ministrstvu omogočil razpis, terjajo pojasnila od ministra za šolstvo Igorja Lukšiča.

In še, zakaj so bili roki za prijavo na razpis tako kratki: "Ob tem se ni mogoče znebiti občutka, da se je ta razpis poskušalo najprej prikriti, nato pa onemogočiti občinam, da pravočasno in kakovostno pripravijo zahtevano razpisno dokumentacijo in s tem povečajo svoje možnosti za uspeh na razpisu." V interpelaciji je tudi največkrat izgovorjeni stavek, da je "razpis pisan na kožo športnemu parku Stožice".

"Dobil sem interpelacijo, ki sta jo vložili SDS in SNS. Na hitro sem jo preletel. Ni utemeljena na dejstvih in to, kar je izpeljano, so prej neka sumničenja kot pa kaka konsistentna utemeljitev.“
Igor Lukšič

Vlagatelji interpelacije so prepričani, da je s tem Lukšič med drugim kršil zakon o javnih naročilih, ker je omejeval konkurenco med ponudniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.