Slovenija
27 ogledov

Vseh 97 nazaj do konca aprila

Do konca aprila se bo vrnilo vseh 97 delavcev; do takrat pa bodo na čakanju. Žurnal24 main
Potem ko so v družbi Carrera Optyl 97 delavcev odpustili, so jim naslednji dan poslali obvestilo, da se lahko vrnejo.
 
 

Napovedi za zadnje četrtletje 2009 so bolj optimistične, kot so bile pred tremi meseci.

Mira Horvat, direktorica kadrovske službe

 
"Pa še kako so bili delavci veseli! Stanje na našem koncu je res slabo, saj trenutno ni možnosti za novo zaposlitev," je vrnitev delavcev komentirala Mateja Bauman, sindikalistka SKEI Carrera Optyl.

Dodatna naročila
Spomnimo, da je tik pred prazniki 97 delavcev v Carreri dobilo odpoved, v petek pa so jim sporočili, da jih zaradi povečanih naročil vzamejo nazaj. "Podjetje je nepričakovano pridobilo dodatna naročila za proizvodnjo. Povečani načrti so znani do konca avgusta, prav tako so napovedi za zadnje četrtletje 2009 bolj optimistične, kot so bile pred tremi meseci," nam je sporočila Mira Horvat, direktorica kadrovske službe v Carreri Optyl.

 

Industrijska prodaja

Ugodnejše cene. Že pred časom je Silvo Kekec, generalni direktor podjetja, za Žurnal24 dejal, da bodo za delavce uredili tudi industrijsko prodajalno, v kateri bodo lahko kupili domače izdelke po proizvodni ceni. "V tovarni bo mogoče kupiti čelade ter športna in smučarska očala, izdelke podjetja Safilo, in sicer v omejeni količini petih kosov, pa v določenih optikah po 40 in 50 odstotkov nižji ceni. Najverjetneje bo tak nakup mogoč že maja," je pojasnila Baumanova.

Do konca meseca nazaj
V torek pa je na upravi podjetja potekal daljši sestanek, ki so se ga udeležili predstavniki delavcev in uprava. "Kadrovska služba je že poslala pisni preklic odpovedi delavcem, ki so podjetje nazadnje zapustili. Vračali se bodo po sklopih, pričakujemo pa, da bodo do konca aprila že vsi z nami. Pisno bodo obveščeni, kdaj se bodo vrnili na delovno mesto," je dodala Baumanova. Po njenih besedah gledajo delavci v prihodnost optimistično, saj se stanje na trgu izboljšuje.

Delavci 30. junija pričakujejo tudi izplačilo letnega regresa za dopust.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.