Slovenija
34 ogledov

Vselili se bodo prihodnji teden

“Zgornja Gorenjska bo po odprtju blejske bivalne enote dobro pokrita, premišljuj Žurnal24 main
Že četrta. Na Bohinjski Beli bodo odprli novo bivalno enoto za odrasle z motnjami v razvoju.

Dvanajst odraslih z motnjami v razvoju se bo prihodnji teden vselilo v novo stanovanjsko skupnost na Bohinjski Beli. To je četrta stanovanjska skupnost Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Matevža Langusa Radovljica, v vseh štirih pa bo bivalo 42 stanovalcev. “Najeli smo stanovanjsko hišo in jo prenovili. Bivalne enote so za ljudi z motnjami v razvoju zelo pomembne, saj jim z njimi omogočimo življenje v novem okolju in večjo samostojnost,” je povedala Tea Beton, direktorica CUDV Matevža Langusa Radovljica, in dodala, da bo uradno odprtje prostorov januarja.

Na Jesenicah nove delavnice
Prihodnje leto načrtujejo še ureditev novih prostorov za delavnice jeseniškega varstveno-delovnega centra (VDC) Škrat, saj so zdajšnji neprimerni za delo odraslih z motnjami v razvoju. “Letos so nove prostore dobili v radovljiškem VDC, čim prej pa moramo poskrbeti tudi za jeseniškega. Pogovarjamo se o možnosti najema prostorov, ki jih bomo obnovili in preuredili v delavnice,” je pojasnila direktorica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.