Slovenija
21 ogledov

Vsi ključi v rokah NLB?

Jožka Hegler, direktorica JSS MOL, pravi, da bodo zadnji del kupnine plačali, ko Žurnal24 main
Celovški dvori. Zakaj Vegrad ne da dovolil, kupci polovice stanovanj ne vedo.

Kdaj se bo 426 družin vselilo v neprofitna najemna stanovanja v Celovških dvorih, si ne upa napovedati nihče. Še vedno ni jasno, kdaj bo Vegrad Mestni občini Ljubljana (MOL), Javnemu stanovanjskemu skladu (JSS) MOL in republiškemu stanovanjskemu skladu izročil zemljiškoknjižna dovolila za kupljena stanovanja, brez katerih se kupci v zemljiško knjigo kot lastniki ne morejo vpisati.

"Čakanje je katastrofalno"
Več kot 400 družin čaka, da se bodo vselili v neprofitna najemna stanovanja v Celovških dvorih. “Mi smo ena od tistih nesrečno-srečnih družin, ki ji je uspelo na 13. razpisu za dodelitev stanovanja v najem. Zanima nas, ali boste takoj objavili najnovejše novice glede Celovških dvorov, ker je to čakanje katastrofalno in je vsaka informacija še kako dobrodošla,” so zapisali. Od tega, kdaj se bodo vselili, je odvisno tudi, kdaj bo Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana objavil nov razpis, na katerem bodo v najem ponudili okoli 300 neprofitnih stanovanj.

Razlog ni neplačilo
Jožka Hegler, direktorica JSS MOL, je zavrnila možnost, da Vegrad dovolil ne izroči, ker še niso plačali zadnjih obrokov kupnine v višini 4,4 milijona evrov. “Prodajalec bi lahko dovolila deponiral pri notarju že ob vzpostavitvi etažne lastnine. Zakaj tega ne stori, bi bilo treba vprašati njega. Na to, da omogoči bremen prosto vknjižbo, je vezana tudi zadnja tranša kupnine, zato ima vsak prodajalec interes, da to zagotovi čim prej,” je povedala Heglerjeva.

Direktor Vegrada Boris Medved je ta teden povedal, da izjav po telefonu ne daje, na pisna vprašanja pa v Vegradu ne odgovarjajo. Po telefonu je povedal le, da naj bi zadeve uredili naslednji teden. Enako je napovedal tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Težava v hipotekah banke
Na vprašanje, ali je težava v tem, da ima hipoteke na vseh stanovanjih v Celovških dvorih NLB in jih Vegrad zato ne more predati kupcem, ne v Vegradu ne v banki niso odgovorili. “Konkretnih poslov oziroma odnosov s strankami ne moremo komentirati,” je povedala Mojca Strojan iz NLB. Če je to srž težave, se lahko predaja stanovanj še zavleče.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.