Slovenija
144 ogledov

Vsi šefi Elesa se tožijo

Vitoslav Türk Boštjan Tacol
Eles. Prejšnji šef vložil tožbo zaradi razrešitve, zdajšnjega podjetje toži za odškodnino.

Milan Jevšenak, nekdanji direktor Elesa, ki so ga 1. februarja krivdno razrešili, je prejšnji teden vložil tožbo zoper družbo.

“Razlogi za odstavitev niso bili utemeljeni in so privlečeni za lase. V tožbi sem zahteval odpravnino in druge stroške, ki sem jih imel z vlogo in ki še bodo nastali, če se nam ne bo uspelo dogovoriti,” je pojasnil Jevšenak.

Tožbe proti sebi ni umaknil

Na čelu Elesa ga je zamenjal Vitoslav Türk, ki je bil na zadnjih volitvah na listi SDS izvoljen za poslanca. Türk je tako že drugič postal direktor podjetja, ki ga toži. Eles s tožbo od njega zahteva 126 tisoč evrov odškodnine zaradi negospodarnega najema in servisiranja vozil. Tožba je bila na prvi stopnji zavrnjena, Eles pa se je pritožil. Na Elesu so zagotovili, da pritožbe, potem ko je vodenje podjetja znova prevzel Türk, niso umaknili, prav tako pa niso zamenjali Odvetniške družbe Čeferin, ki je pooblaščena za vodenje postopka.

V hišo pripeljal Matoza ...

Je pa Türk v podjetje pripeljal odvetnika Janeza Janše Francija Matoza, a kot so poudarili na Elesu, Odvetniška družba Matoz ne bo imela mesečnega pavšala, ampak se bo plačilo izvajalo po uradnih tarifah. Predlog nove pogodbe brez mesečnega plačila in po uradnih tarifah pa so poslali tudi Odvetniški družbi Čeferin.

... in nikogar drugega

Na Elesu so zagotovili, da od 1. februarja do danes niso zaposlili nikogar in da se vse odločbe o izbiri nanašajo še na januar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.