Slovenija
18 ogledov

"Vsi smo prizadeti"

14112007_bobo_cukjati_t Žurnal24 main
Cukjati: Doživljamo pogrom. Lahko pričakujemo še bolj umazano tekmo, polno laži.

"Ne samo predsednik, ampak celotna stranka doživlja pogrom. Med ljudmi je čutiti prizadetost, užaljenost in skrb zaradi takega stanja v Sloveniji. Mislim, da še nikoli nismo bili tako na dnu s politično kulturo in občutkom, da se Slovenija izgublja v breznu gospodarske krize in v drugi krizi, ki se je začela kot predvolilna kampanja," je po seji sveta SDS povedal njegov predsednik France Cukjati, ki je predstavil dogajanje na seji in ob tem komentiral aktualno dogajanje.

"Če je bila prejšnja predvolilna kampanja zaznamovana z geslom 'diskreditirati in rušiti Janšo', je zdaj pričakovati še bolj umazano tekmo, še več laži, insinuacij in žaljivih stvari," je dodal Cukjati in poudaril, da "Slovenija ob takem pogromu, polnem laži in podtikanj, nima dobrega izhoda".

 

Škoda energije
"O predčasnih volitvah so posamezne misli. Kot vemo, pa to praktično ni možno in je nesmiselno trošiti energijo za to," je Cukjati odgovoril na novinarsko vprašanje, ali so se na svetu pogovarjali tudi o predčasnih volitvah.

Janša ima stoodstotno podporo
V stranki se čutijo prizadeti predvsem zaradi zadnjih afer, med katerimi najbolj odmeva orožarska: "Čuti se, da smo vsi prizadeti, prizadeta je naša stranka, vsi ljudje, in teh v Sloveniji ni malo."

Pojasnil je, da se na svetu niso spuščali v podrobnosti o tem, zakaj in kako je prišlo do tega, da je bil dokument, ki so ga v SDS predstavljali kot glavni dokaz, da je predsednik države Danilo Türk vedel o velikovškem atentatu več, kot pa je pisalo v časopisih, bil dejansko potvorjen oziroma sestavljen iz več dokumentov.

Cukjati je odgovoril, da so glede tega medijem že vse pojasnili, na svetu pa se niso spuščali v podrobnosti, saj te niti niso pomembne. "Dokumenti so razpršeni, mape napačno zložene. Možno je, da so bili slučajno fotokopirani dokumenti, ki sodijo v različne mape."

Kljub vsemu Cukjati zagotavlja, da predsednik stranke Janez Janša uživa "popolno podporo" stranke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.