Slovenija
232 ogledov

"Vsi so hoteli procente"

slovenija 13.11.13. celje sodisce, betnava, hilda tovsak, mirko krasovec, foto: Gregor Katič
Sojenje Tovšakovi. Na predobravnavnem naroku zoper Hildo Tovšak je pričal tajni policijski sodelavec.

"Bistvo posla je bilo, da bi del denarja od plač varilcev prenakazal na druge račune, neznanim ljudem. Obrnil sem se na policijo, ker je vsak hotel procente in sem imel tega dovolj," je kot priča na predobravnavnem naroku zoper Hildo Tovšak in soobtožene v zadevi v zvezi s posredovanjem delavcev za šesti blok Termoelektrarne Šoštanj povedal varilec Ragib Imširović. Tovšakova je sicer krivdo že lani zanikala, sojenje pa je še vedno v tehtanju relevantnih dokazov. Imširović je postal tajni policijski sodelavec in je bil na pogovorih s Tovšakovo ozvočen.

Obramba dvomi

Imširović je bil takrat že v drugem kazenskem postopku, iz besed obrambe pa je mogoče sklepati, da želi dokazati pritisk policije nanj in da dvomi o tem, da je ovadbo spisal sam, kar zatrjuje priča Džemal Kadrić. Kadrić je povedal, da naj bi mu Imširović ob nekem snidenju dejal, da je bil prisiljen biti ozvočen.

 

Komentarjev 2
  • Marko Slovenia 13:17 13.marec 2014.

    res smo zavozil državo, premehak sistem očitno, preveliko korito da bi se vseh lotili

  • Žurnalček 08:17 13.marec 2014.

    Pa kaj je tu sporno. Bil je ozvočen in kot tak ni nikakor vplival na dogajanje in govorico okoli sebe, še celo več , prinesel je do vzdiha in izdiha točno poročilo o sestanku .On je bil samo nosilec mikrofona ...prikaži več , ne pa novinar, novinar je bla Hilda nevede!