Slovenija
32 ogledov

Vsi veliki agitatorji že prijavljeni

volilna_skrinjica_300308_tbernik Žurnal24 main
Le še nekaj ur časa imajo organizatorji za prijavo kampanje pred referendumom. Doslej so to storile že vse parlamentarne stranke, razen DeSUS-a.

Prijavo je že oddala tudi izvenparlamentarna stranka NSi, je za Žurnal24 potrdil Jernej Vrtovec, predstavnik stranke.

 

Čeprav lahko organizator kampanje na volivca potrati največ 0,25 evra oziroma skupno 420 tisoč evrov, pa stranke napovedujejo precej cenejšo kampanjo, saj jih letos čakajo še lokalne volitve.

Kampanjo sta prijavila tudi Zveza domoljubnih društev Hervardi Andreja Šiška in Zavod 25. junij Marjana Podobnika.

Tajnik Državne volilne komisije (DVK) Marko Golobič je pojasnil, da se rok za prijavo izteče opolnoči, upoštevali pa bodo tudi pisne prijave, ki bodo še nocoj oddane po pošti. Ob tem je povedal, da morajo Hervardi svojo prijavo še dopolniti, saj prijavi niso dodali transakcijskega računa.

Kot organizator samostojne referendumske kampanje so se pravilno prijavile politične stranke SD, SDS, SLS, LDS, Zares in SNS. DeSUS Karla Erjavca je že včeraj povedal, da kampanje ne bodo izvajali, saj "zaupajo odločitvam premierja Pahorja" glede sporazuma.

Prijava samostojne kampanje je pomembna zaradi pojavljanja v medijih, saj si kot organizatorji kampanje zagotavljajo enakovredno mesto ob drugih tudi na primer v televizijskih soočenjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.