Slovenija
42 ogledov

Vsi za enega, eden za vse

ciscenje ujma Anže Petkovšek
Akcijo načrtujejo za prihajajočo soboto.

Uprava za zaščito in reševanje je na pobudo Luke Koper in Mestne občine Koper pozvala vsa podjetja in samostojne podjetnike, ki imajo na razpolago gradbene stroje in kvalificirane delavce, k prostovoljni delovni akciji za odpravo posledic zadnje vremenske ujme, ki so jo imenovali Vsi za enega, eden za vse. 

Akciji so se poleg že omenjenih pridružili ministrstvo za obrambo, ministrstvo za infrastrukturo in prostor, direkcija za ceste, Dars, Slovenska vojska, Gasilska brigada Koper in koprska civilna zaščita.

Potrebujejo gradbene stroje

Kot so v današnjem pozivu zapisali pobudniki, bi potrebovali predvsem gradbene stroje, vozila in drugo opremo, kot so tovorna vozila z dvigalko in kleščami, bagri, vrtalna kladiva, kompresorji, motorne žage za les in podobno. V akciji bi potrebovali predvsem kvalificirano delovno silo, med drugimi strojnike, gradbene delavce, voznike in upravljavce delovnih strojev, odgovorne vodje del s strokovnim izpitom, sekače z licenco za delo z motorno žago in podobno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.