Slovenija
29 ogledov

Vsi za ureditev infrastrukture

Železniki župani Iztok Golob
Železniki. Za mesto župana spopad Luznarja, Demšarja in Nastrana.

Volitve. Trije kandidati, ki se bodo na nedeljskih nadomestnih volitvah potegovali za županski stolček, so Anton Luznar iz vrst SLS (podpirajo ga tudi SD), Tomaž Demšar iz vrst SDS ter Igor Nastran, ki ga podpira stranka Premik. Med največjimi izzivi izpostavljajo sprejetje državnega prostorskega načrta, ureditev komunalne in cestne infrastrukture ter prihodnost toplarne.

Vodovod in kanalizacija

“Največji izziv bo gradnja kanalizacije na višje ležečih krajih in obnova vodovodov. Oba projekta bosta morala potekati sočasno,” pravi Demšar. Da imajo Železniki težave s pitno vodo, se strinja Luznar; izboljšava njene kakovosti je ena od prioritet v programu Nastrana. “Cevi so stare, salonitne, hkrati je voda klorirana,” ugotavlja.

Luznar si bo prizadeval tudi za sprejetje državnega prostorskega načrta. “Omogočil bo poplavno varnost, obvozno cesto mimo starega dela mesta in ne nazadnje širitev industriji, ki je trenutno zaradi poplavnih pasov zelo omejena. Ključna pri tem bo izgradnja zadrževalnika,” pravi. Nastran želi povečati varnost na šolskih poteh in na splošno izboljšati cestno infrastrukturo, skupaj z Demšarjem pa opozarjata na nujnost ureditev razmerij v toplarni. “Občina bi morala pridobiti večinski delež in nadzor nad poslovanjem,” pravi Demšar, ki je tudi proti prodaji toplarne Nastran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.